Русия заплаши Касаткина със съд

Роман Терюшков, член на руската Държавна дума, изпрати предупреждение до Дария Касаткина (25, 11 WTA) след скорошните й изявления срещу режима на Владимир Путин.

Тенисистката остро осъди започнатата война в Украйна. В интервю, дадено през юли тази година, 11-ата в света призна, че се страхува да се върне у дома и каза на руските спортисти да обмислят промяна на гражданството си. Отговорът дойде от депутата Роман Терюшков.
„За съжаление по неясни причини човек като нея получи почетна титла и се счита за символ на спорта. Всичко за нейното ниво е ясно. Швейцарското гражданство е приоритет за нея.

Тя насърчава нашите млади хора да сменят спортното си гражданство. Всичко за нея е ясно. Нека живее там, не искаме да чуваме нищо за нея.

Не сме подали молба, но в най-скоро време ще я подадем в прокуратурата и Министерството на спорта. Министерството трябва да измени заповедта си за присъждане на почетни звания, така че да е възможно да се отнемат титли от хора, които се занимават с антидържавна политика с такава глупава риторика“, каза Терюшков пред Rusia Posts.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят