Руска тенисистка със скандална версия за драмата на Джокович - искали да го принудят да сложи край на кариерата си

„Опитват се да принудят Новак да сложи край на кариерата си. Не е изключена възможността да се опитат да го отстранят. Това не е факт, но е възможно като вариант. Новак се противопоставя на системата и обикновено това не завършва добре, дори и за силните момчета като него", каза Екатерина Бичкова, руска тенисистка, която е заемала 66-то място в световната ранглиста. 
Тема номер едно в света на този спорт все още е спорното депортиране на Джокович от Австралия, нещо невиждано досега за играч от този калибър, ранг и с тази слава.

Новак се наслаждава на очарованието на Сърбия и Черна гора, но около него все още има оживена полемика за случилото се в Мелбърн. Бичкова твърди, че зад всичко стоят задкулисни действия и се съмнява в намерението на силните страни в тениса бавно да отстранят Новак или да го принудят да се оттегли.

- Не вярвам да не е подготвил цялата необходима документация преди пътуването - започна рускинята в интервю, дадено пред местните медии. Тя анализира подробно ситуацията с Новак. "Тук нещо не е наред. Миналата година пътувах за редица различни турнири. Аз например трябва да отида до Латвия, което никак не е лесно. Можете да отидете там само с покана на федерацията по тенис, която на практика координира пристигането на всеки играч поотделно и го насочва как може да стигне до страната и от какво има нужда. Тенис федерацията проверява няколко пъти всички документи, за да се увери, че всичко е наред, за да няма неудобства. Системата е същата и в Австралия, още повече, че тук не говорим за някой си, а за Новак Джокович, първата ракета в света. Това е нещо като игра. Не разбирам какво става. Няма смисъл Джокович да бъде мишена, защото той е пътувал до там с медицинско освобождаване и не е единственият, който е влязъл в страната по този начин. Мисля, че това нещо е инсценирано. Четох новините от всички източници, но все си мисля, че никой от нас няма точна информация. Толкова много е писано за този случай, само за да се съберат кликвания и отзиви. Факт е обаче, че малко е ясно. В резултат Новак остана в хотела с бежанците до понеделник, което вече е сериозна игра. И членовете на екипа му не бяха с него. Защо? Само част от информацията ни беше предоставена. Лично аз не мога да направя правилното заключение какво наистина се е случило. Затова не бих искала сега да защитавам или да атакувам Новак.

Не вярвам Новак просто да пътува до Австралия и да лети 20 часа...Това не се прави, не вярвам, че Джокович е антиваксър, той просто каза, че всеки човек трябва да има право да избира. Там не дават избор, сега практически няма избор в никоя страна. Може би е искал да бъде символ на тази битка. За него не е въпрос на популярност и слава, а той наистина има добри намерения, имайки предвид отношението и характера му. Трябва също да имате предвид, че Новак е много сложен човек, трудно е да го убедите в нещо, във всяка ситуация, ако вече е решил друго. Може би иска да бъде лидер на движение - каза бившата тенисистка и направи конкретно заключение за всичко:

- Накратко, много неясна игра се проведе в Австралия. Такива ситуации не трябва да се случват на това ниво. Това са задкулисни дейности. А ситуацията с US Open, когато той беше дисквалифициран, беше абсолютно луда и невероятна. Така че не изключвам възможността да играе роля статутът му на борец за лишените от права и основател на новия тенис съюз. Възможно е да се опитат да го махнат и да го пратят в пенсия. Това не е факт, но е възможно като опция. Новак се противопоставя на системата и това обикновено не завършва добре, дори за силни момчета като него", каза Бичкова.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена