Сейко Хашимото: Мир и уважение към всички, това е силата на спорта, Императорът откри Игрите

В третата част на откриването на Олимпийските игри дойде време за официалните речи. Думата взе Сейко Хашимото, председател на Организационния комитет. Тя благодари на героите, които са „виновни” това събитие да се случи – медицинските работници, организаторите, спортистите, народа на Япония. „Не забравяйте, че преди десет години Япония беше силно ударена от цунами. И че страната е показала как да напредва. Примерът са тези игри, които отговарят на идеалите за колективни усилия и мир. Усилията, които полагаме в тези игри, ще останат за бъдещите поколения. Мир и уважение към всички. Това е силата на спорта”, завърши тя.

Думата взем президентът на МОК Томас Бах: „Преживяхме много трудности, но най-накрая сме заедно. Това е послание за спорта, за неговата сила, послание за мир и устойчивост.

Преди това под звуците на песен на Джон Ленън, интерпретирана от различни певци от световна класа, европеецът сред които бе испанецът Алехандро Санц, милиарди на планетата видяха над 1800 дрона да летят над олимпийския стадион, оформяйки логото на игрите.

Император Нарухито официално обявi Олимпийските игри в Токио 2020 за открити. Олимпийското знаме влезе на стадиона, носено от шестима спортисти. След това бе издигнато, докато се изпълняваше олимпийският химн.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена