Селекционерът на Унгария хвали България

 Марко Роси, селекционерът на Унгария, се изказа изключително ласкаво за България преди квалификацията между двата тима на "Пушкаш Арена". Италианецът изведе маджарите до успех над "трикольорите" през 2020 година в бараж, а по-късно тимът му игра и на Евро 2020. 

"Очевидно настроението на съперника ни не беше добро от мача в петък, поради което той иска да си го подобри в Будапеща, обясни опитният специалист. - В мача с Черна гора промениха тактиката от предишните си четири мача. Така че ние трябва да сме готови и за двата варианта. Мачът срещу естонците ни даде полезен опит за титулярните 11, които ще излязат утре срещу българите. Да, ще има стартови 11 човека, но не трябва да забравяме и смените, тъй като пет смени могат много да променят цялостната картина на мача".

"България ще бъде труден противник. Много атлетичен, физически здрав отбор със стабилна халфова линия. Не трябва да оставяме пространство на съперника, защото те имат достатъчно бързи играчи, които ще се възползват от това. Унгарският национален отбор не може да подценява никого, ние не сме в тази ситуация. Дори и след като победихме Англия и Германия, не сме на тяхното ниво. Трябва да сме концентрирани на 100%, независимо кой е противникът. След Сърбия на хартия сме фаворити в тази група, но това е само на думи. Точно както успяхме да изненадаме Англия и Германия, нашите противници може да успеят да направят същото срещу нас. Затова трябва да приемаме всеки съперник много сериозно. Българите загубиха в петък, но според показаното по телевизора, заслужаваха повече", казва още опитният италиански специалист, който води унгарците.

След това репортерите го попитаха как ще изглежда Унгария на "Пушкаш Арена" в понеделник вечерта, на което той отговори: "Можем да играем добре с фалшива деветка и типичен таран. Противникът е подходящ и за двете опции, няма да отхвърлим нито една от тях".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят