Шави: Фланелката на Барса тежи с 20 кг повече, отколкото където и да е, взехме ценни 3 точки

Шави Ернандес коментира играта при победата на Барселона над Алавес с 1:0. Въпреки че беше самокритичен по отношение на качеството, той подчерта преди всичко стойността на успеха: „Това ни струваше много, но взехме три решаващи точки и отборът се нуждаеше от тях и ги заслужаваше“. "Както казах, слънцето отново изгря, тази победа показва, че има живот в Барселона", каза още Шави, цитиран от "Мундо Депортиво".

"Създадохме малко шансове, въпреки че имахме господство, но е трудно да разберем кога трябва да атакуваме, за да сме двама срещу един, кога да центрираме“, допълни още Шави.

"Трябва да продължим да работим, спечелихме много важна победа, решаваща победа. Е, тази победа ни доказва, че сме прави в това, което правим. Играчите изпитват трудности, имат ниско самочувствие, но накрая празнуваха в съблекалнята. Понякога феновете не са честни с Бускетс, Алба, Френки... Жорди Алба, много критикувани са. Не е лесно да се носи тази фланелка, тя тежи с 20 килограма повече от където и да е другаде. Много важна победа на труден и заледен терен. Това е начинът да продължим да вярваме в това, което правим”, каза още Шави.

"Знаем как да се борим докрай, вкарахме отличен гол, добре решена игра във въздуха на Феран и Френки, но трябва да генерираме повече в атака. Ние сме в борбата, на една точка от Шампионската лига и тези дни на почивка ще ни бъдат полезни. Дали Педри е способен да води отбора? Той вече го прави. Ако на 19 вече го прави, е грандиозно”, завърши похвалите си Шави. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт