Шифрин започна новия сезон за Световната купа по ски с победа в Зьолден

Американката Микаела Шифрин започна новия сезон за Световната купа по ски-алпийски дисциплини с победа над вицешампионката в последния сезон Лара Гут-Бехрами в гигантския слалом в Зьолден, Австрия.

Шифрин записа победа номер 70 за Световната купа в кариерата си. На трето място завърши Петра Влъхова от Словакия (+1.30 секунди), която спечели големия кристален глобус през миналия сезон.

"Да започнеш сезона силно е важно. Супер щастлива съм. За мен бе удоволствие да карам ски днес. Не мога да опиша колко приятно беше да се кара по този хълм", сподели 26-годишната Шифрин след първата си победа в гигантския слалом от декември 2020 насам. Тя е трикратна носителка на големия кристален глобус, но в края на сезона 19/20 загуби баща си и пропусна последните състезания, което позволи на Федерика Бриньоне да я изпревари в генералното класиране, а през миналата кампания американката имаше проблеми с гърба и записа само три победи, финиширайки на четвърто място в генералното класиране.

Следващият старт при жените е на 11 ноември, когато в Лех/Цюрс ще се проведе паралелен гигантски слалом. Сезонът при мъжете ще бъде открит в Зьолден с гигантски слалом.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт