Ситуацията на „Герена“: Чака се 24 май

Sportal.bg
Наско Сираков напусна офисите на "Герена" малко след 11 часа. Снимка Sportal.bg

Трилърът с акциите на „Левски“ изглежда е към своя край. Наско Сираков получи предложение да вземе мажоритарния дял на „сините“, след като бе безапелационен №1 в анкетата, която Васил Божков публикува в своя профил във Фейсбук. 

Точно в 10 часа в петък бизнесменът обяви голямата новина: „През януари предадохте „ПФК Левски“, май месец го хвърлихте в задкулисието. Слабият и объркан премиер Бойко Борисов, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб. Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна. Успех на „Левски“.

Едно полувреме по-късно последва и отговор от легендата: „Прочетох изявлението на г-н Божков и неговото решение да получа акциите на „ПФК Левски” – написа Сираков. - Изказвам своите благодарности към многобройните ни фенове, към всички левскари, към моите верни приятели и съмишленици за мощната подкрепа, която получих след обявяване на решението ми, че съм готов да получа акциите. Също така изказвам своите благодарности към г-н Божков и г-н Попов!“

По време на публикуване на въпросното съобщение на официалния сайт на „сините“, Сираков бе на стадион „Георги Аспарухов“ за пети пореден ден. Бившият ръководител и голмайстор на „Левски“ не се задържа дълго и напусна базата още преди обяд, а малко след него същото стори и изпълнителният директор Павел Колев. Коментар и от двамата нямаше. 
Повторен пост имаше от Васил Божков, но вече в Туитър: „Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи...Успех на "Левски"!

Според слухове на „Герена“, Сираков може да говори пред медиите отново в неделя, когато клубът ще чества своя 106-годишна история. И това обаче, както и много други събития, свързани с гранда, са строго пазени в тайна. Същото важи и за подготвяните празненства за 24 май. От „Герена“ обявиха, че заради ситуацията у нас покрай пандемията от коронавирус не могат да предприемат по-мащабно събитие. Поради тази причина се пази в тайна и какво се планира. Едно е сигурно обаче – клубът ще поднесе венци и цветя пред Могилката, където преди 106 години е основан клубът. Възможно е именно там Сираков да разкрие последните подробности около случващото се със собствеността. Припомняме, че седмица по-рано, на 17 май, голмайстор №1 в историята на „Левски“ публично пожела ценните книжа, собственост на Георги Попов и Васил Божков, в предаването „120 минути“. Тогава Сираков подчерта, че въпреки разговорите с двамата собственици, акциите не са му били обещавани, както се случи по-рано този месец с баскетболния треньор Константин Папазов. 

Междувременно феновете продължават да купуват активно билети за 106-годишнината. Цената на пропуските за събитието под наслов „106 години любов“ са 10 лева, има и ВИП на стойност 106 лева. До петък следобед бе разпродаден целият стадион. Разбира се, става въпрос за виртуално събитие, което няма да се състои. Събраната сума ще отиде за нуждите на клуба. Успоредно с това привържениците са набрали и половината от вноската към НАП, която „Левски“ трябва да погаси през юни. До момента има 60 000 лева от необходимите 143 000. 

Коментари

Задължително поле