Ситуацията в "Левски": Пеевски дарява, Божков обявява

Павел Колев, изпълнителен директор на "Левски"

Ситуацията в „Левски“ придоби нови измерения. Борещият се за своето оцеляване клуб получи щедро дарение от фирма “Интръст“ ЕАД, собственост на Делян Пеевски. В касите на „сините“ постъпиха 500 000 лева в момент, когато грандът спешно се нуждае от милион и половина, за да покрие дължими към играчите заплати и по този начин да предотврати евентуални съдебни искове. Веднага, след като клубът обяви на своя сайт новината за дарението, последва реакция от страна на настоящия собственик Васил Божков. В своя профил във фейсбук, той загатна, че има нова идея за бъдещето на 26-кратните шампиони.

„Утре, в 8:00 ч., ще направя предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК „Левски“.

И лавинообразно, отношение по горещата тема взе на свой ред миноритарния акционер в „Левски“, сдружението Тръст „Синя България“. 

„Управителният съвет на Тръст "Синя България" намира полученото дарение от фирма "Интръст" ООД за неприемливо – се казва в официална позиция. - Смятаме, че приемането му е недопустимо и призоваваме ръководството на ПФК "Левски" АД да се откаже от него и да върне преведената сума на дарителя, а в случай, че той не желае да я приеме обратно – същата да бъде дарена за благородна кауза.

В момент, в който цялата синя общност дава буквално последните си средства, за да спаси любимия си клуб, и в който всички усилия са насочени към изваждането на клуба от политическите игри, които го превърнаха в заложник, приемането на мащабно дарение от спорна политическа личност компрометира усилията ни и борбата ни, като ни поставя и в поредна зависимост.“
В края на деня Павел Колев, изпълнителният директор на клуба, на свой ред обясни, че парите вече са в касата на „Левски“.

„Дарението вече е в нашите сметки – обясни шефът на столичния гранд. - Утре (б.а днес) имаме заседание на УС, тогава ще обсъждаме много други теми, както и тази. По устава на „Левски“ с подобни суми не може да оперира изпълнителният директор. Най-големият дарител са феновете. Цял свят го видя.“

Колев разкри, че част от дължимите възнаграждения към футболистите са платени, но не с парите от въпросното дарение: "Предвид активността на феновете, би трябвало да можем да се справим и без тях. Дарението само по себе си не е нещо лошо. Тогава, когато идва без условия, казус не виждам. Може да възникне такъв, ако се търси политическа зависимост. На този етап нямам такива индикации. Има огромен интерес към кампанията, която върви повече от успешно. Надявам се да има компании, които да могат да си позволят предвид икономическата ситуация."

На "Герена" вече се водят разговори на тема намаляване на заплатите на футболистите предвид ситуацията на "Герена", но и от чисто икономическа гледна точка в световен мащаб.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ