Путин внесе в парламента пакет с изменения на Конституцията

Община Елена стимулира изрядните данъкоплатци

Хотелиери и ресторантьори започват символични протести

Проф. Тодор Кантарджиев: Първият контакт с вирусa на хепатит А става в училищата

ВМРО: Нужна е цялостна държавна политика спрямо маргиналните групи, за да не се повтарят Галиче, Сотиря и Русе!

В Банско ще заработи учебна база на научно-практически център по туризъм

Григор сам измислил шарения екип

Спасиха възрастна жена от горящата й къща в село Бели Искър

Мъж изгоря при пожар, друг се обеси

Пламен Димитров: 6500 от работещите във ВиК към септември са били на минимална заплата

Три жертви на лошото време в Испания

„Зелените“ пак натискат за опасния тунел край Кресна Рисковият проект за АМ „Струма“ отпадна преди години

Спипаха над 10 младежи с наркотици в Русе за няколко дни

Стари дървета възпитават като скулптури в шуменско училище Четвърта творба краси СУ "Сава Доброплодни"

На 59 млн. лв. възлиза проектобюджетът на Търговище Проектиране на нови улици и ремонти на съществуващи залага кметството

Smart се включва в контакта Марката спира бензиновите модели, минава изцяло на ток

„Цилиндрите са само стари шапки”, гласи едно от посланията, с които Smart се сбогува с конвенционалните двигатели. Производителят от концерна Daimler минава изцяло на ток. През 2020 година Smart вече ще бъде марка за електрически автомобили и няма да предлага модели с цилиндри, колянови валове, свещи и т.н.

18C0718_007

Зарядният кабел е като спасително въже, за което се хваща човек в беда, защото за 20-тодишното си съществуване марката премина през редица трудни периоди. Марката все още не генерира печалби и на няколко пъти бе пред закриване. През тази година от януари до октомври продадените Smart-ове по целия свят са около 106 хиляди, което е с 4,3% по-малко от същия период на 2017 г.

18C0718_002

Надеждата за по-добро бъдеще се отразява в концептуалния модел Smart Forease, който изглежда много симпатично и футуристично. Дизайнерите са се развихрили и са оставили автомобила без покрив и странични прозорци, а челното стъкло е много ниско.

ampnet_photo_20180926_155185

За ефектната визия допринасят новите светлини. Електрическата задвижваща система е с мощност 81 к.с., като с едно зареждане на батерията могат да се изминат до 160 км. Максималната скорост на движение е 130 км/ч. Предназначението на електрическия Smart е придвижване в градска среда.

18C0718_008

Все още не е решено дали бъдещата електрическа гама на Smart ще продължи да се произвежда съвместно с Renault Twingo, както е в момента с конвенционалните двигатели на модела. Към днешна дата Smart предлага на пазара малки градски коли с две и с четири места, като двуместният автомобил има и вариант на кабриолет.

ampnet_photo_20180926_155183

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.