Smart Lady – програмата на Fibank, която подкрепи над 1140 жени предприемачи

Проектът, финансирал бизнеси за над 66 милиона евро, днес празнува 5-годишнина

 На този ден преди точно 5 години Първа инвестиционна банка дава началото на своя специален проект в подкрепа на бизнес дамите - Smart Lady. Той е предназначен за компании, управлявани от жени, както и към такива, които са решили да развиват собствен бизнес. Включва различни банкови продукти с преференциални условия и редица финансови и нефинансови решения, с които осигурява подкрепа, сигурност и спокойствие. Smart Lady предоставя и възможността чрез семинари и срещи участничките в програмата да надграждат своите умения и да намират съмишленици, от които да черпят вдъхновение и кураж, а защо не - и да създават нови приятелства.

От създаването си през 2018 година до днес програмата е финансирала бизнеси за над 66 милиона евро и е подала ръка на повече от 1140 жени да преследват мечтите си и да реализират целите си. През годините Smart Lady създаде, проведе и подкрепи редица обучителни сесии, форуми и менторски програми, отговаряйки на една от основните си цели – подкрепа на дамите в бизнеса по теми, подпомагащи ги в управлението и развитието на бизнесите им.

През 2021 година като част от програмата бе създаден и фондът Sustainable Lady, който оказва подкрепа на иновативни зелени стартиращи проекти на българки с нов или развиващ се бизнес. В рамките на специален конкурс, в който участие взеха десетки проекти, бяха финансирани устойчиви проекти в две основни категории на обща стойност от 10000 лева.

През годините Smart Lady спечели множество международни и локални награди, които я утвърждават като проект без аналог у нас. Това е признание и за страхотната екипна работа на най-голямата банка с български капитал в страната ни – Първа инвестиционна банка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес