Спортният директор на Аякс се забърка в скандал за 111 млн. евро

Марк Овермарс е в светлината на прожекторите в Холандия. Твърди се, че спортният директор на Аякс е съветник на криптовалутата Xpose Protocol, която въпреки че преживя „бум“, когато се появи през пролетта на 2021 г., се срина и остави хиляди млади холандци в беда, според Voetbalzone. Това е предумишлена мегаизмама от 125 милиона долара (111 милиона евро), според експерти. 

Маркетингова кампания стои зад всичко това: влиятелни лица в основните канали на социалните медии се насърчават да купуват Xpose, а хората, които са купили, се насърчават да привлекат нови купувачи. Така планини от злато се обещават като гарантиран пасивен доход и стойността на валутата избухва след няколко дни в края на май.

На 25 май 2021 г. Овермарс също решава да обвърже името си с Xpose. Известен с отличните си бизнес инстинкти, той официално се представя на уебсайта на монетата като „член на консултативния съвет на компанията“. Не е обяснено по-подробно какво точно включва тази роля, но по всичко изглежда, че има ясен ефект за привличане на нови хора в мрежата. Но на 28 май 2021 г., само три дни след наемането на Овермарс, бомбата избухна. Цената на Xpose пада за нула време и почти 20 000 души загубиха почти всичките си пари с един замах. Тогава Аякс се ограничи с това, че има информация, че Овермарс има само консултантска роля, за която той не получава никаква компенсация. "Нямаме какво повече да докладваме", написаха от клуба.  

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят