Стоеви станаха спортистки на април

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви бяха наградени за номер 1 на месец април в традиционната анкета на Пресклуб България, след като спечелиха трета европейска титла миналия месец, съобщи БНТ. 

Стоеви триумфираха в Мадрид след победа над четвъртите в схемата Линда Ефлер и Изабел Лохау от Германия с 21:14, 21:10 във финала, за стана шампионки на Европа за трети път в кариерата си след 2018 и 2021.

Те надвиха конкуренцията на Кирил Милов, Тайбе Юсеин, Янислав Герчев, Боряна Калейн и Георги Стоянов за наградата за април.

"Следващата седмица заминаваме за Азия за Азиатския тур, това ще ни е като подготовка преди Световното първенство, за да видим каква ще е конкуренцията. Надяваме се на добро представяне там. Следващата цел е световното през август, подготовката продължава на макс, тренираме всички национали заедно", споделиха двете след награждаването днес.

"Сега азиатският кръг от турнири на най-високо ниво ще покаже нашето ниво преди Световното в Токио. Смятам, че Габи и Стефани са готови за нещо голямо, както направиха на Европейския тур. Надявам се тази година в класацията Спортист на годината да имаме по-челно представяне, те го заслужават", коментира президентът на Българската федерация по бадминтон Володя Златев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт