Странният случай на Божинов

Коронавирусът поставя под въпрос бъдещето на 34-годищния Валери Божинов в „Пескара“. Нападателят подсили тима от Серия Б през зимата с договор до края на сезона, но и клауза за удължаване за още сезон при определен брой изиграни мачове. Ситуацията в страната към днешна дата обаче поставя под въпрос изиграването на останалата част от срещите.

В Италия все още се водят горещи диспути дали да се доиграва изобщо кампанията. На свой ред ръководителите на Серия Б, където се подвизава българинът, обяви, че ще са нужни 3 месеца за завръщане към футбола от деня на разрешението на правителството за подновяване на тренировъчния процес. През февруари Бож се завърна в италианския футбол след 5-годишна пауза, но обстоятелствата му позволиха да фиксира само 1 мач. Опитният играч навакса с формата и се появи на терена срещу „Специя“ през март, но седмица по-късно първенството бе прекратено заради тежката ситуация. Оттогава Божинов тренира индивидуално, очаквайки евентуалното подновяване на първенството.

Президентът на италианската федерация Антонио Гравина не се нае да се ангажира с мнение, че шампионатът ще бъде подновен със сигурност в средата на юни. Спортният министър в страната Винченцо Спадафора пък призна, че е възможно Италия да последва примера на Франция и да прекрати сезона. Не е ясно и дали изтичащите в края на юни договори ще се удължат автоматично до 31 август, както препоръчва УЕФА, ако Цяр Футбол се върне на сцената.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ