Свободолюбивите германци искат националите им да бойкотират световното

Световното първенство в Катар наближава. Феновете го очакват с нетърпение, но проучване в Германия разкрива, че един на всеки двама души в страната вярва, че техният отбор не трябва да играе на финалите. 
Институтът за проучване на общественото мнение YouGov обяви днес резултатите от очакванията на германския народ и резултатите изненадаха. 48% от анкетираните смятат, че германският национален отбор не трябва да играе на Световното първенство в Катар през 2022 г.

Това се дължи на многобройните оплаквания за нарушаване на човешките права в азиатската страна, начина, по който е извършено строителството на стадионите за Световното първенство (с хиляди работници, загинали на строителните площадки поради лоши условия на труд) и неотдавнашните изявления на Насър Ал Хатер относно LGBTIQ+ общността, на която е забранено да показва обичта си публично, както и знамената си, изложени на или близо до стадиони, които ще бъдат конфискувани.

"Ако фен покаже знамето на прайда и аз го сваля, ще е за да го предпазя. Защото ако не съм аз, някой друг, който е близо, може да го нападне. Не мога да гарантирам поведението на всички и бих му казал: „Моля, няма нужда да показвате това знаме в момента “, каза Абдулазиз Абдула ал-Ансари, ръководител на охраната на Мондиала. 

Само 28% поддържат позицията, че Германия трябва да пътува и участва в събитието, докато останалите 24% решиха да не дават мнение по темата.

Националният отбор на Германия е част от група E на Световното първенство в Катар 2022, в която са Испания, Япония и Коста Рика.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят