Тайбе Юсеин донесе втория медал за България - бронз в борбата

Тайбе Юсеин победи рускинята Любов Овчарова и спечели бронзов медал в категория до 62 кг на олимпийския турнир по борба в Токио. 25-годишната рускиня е европейска шампионка в категория до 60 килограма от Белград 2017 и световна вицешампионка от Нур Султан 2019 при 59-килограмовите. Българката успя да запише технически туш срещу рускинята само за 56 секунди в срещата за третото място.

"Много съм щастлива, още не мога да осъзная какво постигнах. За Париж не знам - има време", заяви развълнуваната Тайбе пред БНТ след победата.

Медалът на Тайбе е втори за България в официалната статистика на Игрите в Токио, след като Антоанета Бонева вече спечели първия в стрелбата. България ще има и трети медал, след като преди два дни стана ясно, че Стойка Кръстева също ще си осигури отличие на финала на боксовия турнир на 7 август.

Бронзът на Юсеин е четвъртото олимпийско отличие за българската женска борба след сребърните медали на Станка Златева в Пекин през 2008 година и в Лондон през 2012 година, както и бронза на Елица Янкова в Рио де Жанейро.
Снимка: БОК, Костадин Андонов - Start Photo

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт