Тодор Батков: Не пледирам Сираков да напусне, но той трябва да се разбере с всички фракции

Снимки: Пламен Стоименов

Въпреки че се оттеглих от Левски преди 9 години, продължавам да следя внимателно ситуацията, преживявам, вълнувам се, но не харча пари, както беше преди. Това каза Тодор Батков - бивш собственик на клуба в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ. 

"Със Сираков напоследък почти не комуникираме. На 24 май го чакам на могилката, ако реши да дойде, защото там ще са феновете. Хубавото, което беше извършено, е, че се погасиха борчовете - главницата към НАП и се подписа споразумение за местните данъци, което дава спокойствие и няма да има проблем с лицензирането. Лошото обаче е, че липсва диалог, няма комуникация. По мое време Левски беше прозрачен, не се страхувах да комуникирам с медиите, с феновете. Тренировките бяха отворени", заяви Тодор Батков, който в момента е член на Обществения съвет на БФС.

"На Сираков съм му давал съвети. Колко пъти съм му казвал "Айде, аз ще посреднича и дай да седнем и да се разберем с лидера на опозицията сред публиката". Обяснявам му, че няма от какво да се страхува, с този човек съм се виждал десетки пъти, псувал ме е, ругали сме се. По мое време Левски беше обединен. Не пледирам Сираков да напусне, но той трябва да се разбере с всички фракции. Феновете ги раздразни това, че те го избраха за пазител на акциите, а той започна да се нарича мажоритарен собственик. В исторически план собственикът винаги е бил човекът, който дава парите, а той не дава. Трябва да търсят допълнителни приходи", каза още бившият собственик на ПФК Левски.

"Натрупаха се някои тревожни тенденции. Третият мотив за завръщането ми във футбола е избирането на Георги Иванов, който е новото лице начело на българския футбол, когото познавам от 1998 година и който много израстна", сподели още Батков. “Георги беше избран в името на общественото очакване за промяна в българския футбол и той ме покани. Общественият съвет е консултативен, съвещателен орган към президента и в него са събрани “стари муцуни” - Вальо Михов, Христо Порточанов, Андрей Желязков, Божил Колев, Тошко Попов, аз, които са успяли във футбола. Идеята е да даваме предложения на президента, респективно Изпълкома, за промени. Дейността започна вече”, подчерта той и добави, че българският футбол се нуждае от сериозни промени.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ