Трагедия в Аржентина: Фен загина на мач на „Бока Хуниорс“

Футболът в Аржентина потъна в скръб – фен загина по време на безредици в двубоя „Химнасия“-“Бока Хуниорс“. Двубоят бе прекратен още в 9-ата минута поради ексцесии по трибуните и около стадиона. Наложи се полицията да използва сълзотворен газ и гумени куршуми, за да въдвори ред. В настаналата суматоха привърженик на домакините е получил сърдечен арест и е починал. Тепърва ще се разследват причините около инцидента, а първата версия е, че полицай, блъскащ момиче, е предизвикал размириците. Засега се знае, че е имало фенове извън съоръжението, които са се опитали да влязат на трибуните, въпреки че те вече са били заключени заради пълен капацитет.

„Аржентинската футболна асоциация категорично отхвърля публично известните събития, които се случиха днес в близост до стадиона на „Химнасия“, се казва в публикуваното съобщение от АФА. - Аржентинската футболна асоциация, начело с президента Клаудио Тапиа, скърби за смъртта на Сесар Густаво Регейро, привърженик на клуб „Химнасия“.

На свой ред президентът на “Химнасия“ Габриел Пелегрино обвини полицията за инцидентите и отрече да има прекомерна продажба на билети: „Лъжа е, че сме продали повече билети от капацитета на съоръжението. Полицията определя колко може да се продаде. Полицията реши да затвори вратите на стадиона. Ние не сме заповядвали подобно нещо. Видяхме хората, които искаха да влязат и притежаваха билети или сезонни карти.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят