Transit на ток с 350 км пробег

Електрическият Ford E-Transit разполага с батерия, която може да захранва не само двигателя, но и инструменти за работа.

Ford пуска най-мощния лекотоварен модел в Европа

Двигателят генерира 269 конски сили

Масовата електрификация завладява не само леките, но и лекотоварните автомобили. Един от еталоните в този сегмент Ford Transit ще излезе в изцяло електрически вариант в началото на 2022 г. Моделът носи означението E-Transit и се предлага в 25 различни конфигурации. С едно зареждане на батерията с капацитет 67 киловатчаса се реализира пробег до 350 км, който отговаря на всекидневните дистанции на огромна част от потребителите. Двигателят е най-мощният в сегмента с ресурс до 269 к. с. и въртящ момент 430 Нм.

Движението с нулеви емисии дава възможност на електрическия E-Transit безпроблемно да осъществява доставки на стоки в екологични зони. Липсата на двигател с вътрешно горене и съответните компоненти сваля драстично експлоатационните разходи с приблизително 40 процента. В Европа клиентите ще се възползват от най-доброто в сегмента едногодишно обслужване без ограничение в пробега, което върви заедно с осемгодишен гаранционен пакет до 160 000 км за батерията и високоволтовите електрически компоненти.

Инфо-развлекателната система на борда се управлява от 12-инчов сензорен екран.

Режимите на шофиране на E-Transit са съобразени с неговия електрически силов агрегат. Специалният режим Eco има за цел да осигури до 8-10 процента подобрение в потреблението на енергия, ако автомобилът е без товар. Този режим ограничава максималната скорост, регулира ускорението и оптимизира климатичния контрол за максимално увеличаване на пробега.

Превозното средство също така поддържа планирана предварителна климатизация. Това позволява климатичната система да бъде програмирана да регулира температурата в кабината до предпочитаната, докато автомобилът е все още в режим на зареждане. Батерията на автомобила може да служи за захранване на инструменти и за оборудване - и на работни обекти и в движение.

Коментари

Задължително поле