Трима съдии ще решат окончателно съдбата на Джокович, около полунощ ще обявят решението

Трима съдии ще вземат окончателното решение дали да депортират Новак Джокович от Австралия предвид отнетата му повторно виза за пребиваване в страната. Решението ще бъде обявено след заседание около полунощ. След като визата му бе отнета от министъра на имиграцията Алекс Хоук, адвокатите на лидера на световната ранглиста обжалваха в съда и успяха да извоюват разглеждане на доказателствата по казуса не от един, а от трима съдии. По думи на кореспондента на "Таймс" Стюарт Фрейзър това би намалило възможностите на австралийското правителство да въздейства върху решението на Федералния съд, ако то бъде в полза на Джокович.

Официалното изслушване на сърбина бе насрочено за полунощ. Дотогава световният №1 ще остане в хотела за имигранти, където прекара няколко дни след първото анулиране на визата му при влизането му на територията на Австралия.

Ако бъде взето решение Джокович да бъде депортиран от Австралия, той няма да може да защитава титлата си на Australian Open, а по всяка вероятност ще получи забрана да влиза на територията на страната до януари 2025 година.

Според австралийското правителство 34-годишният тенисист е заплаха за общественото здраве, тъй като влезе в страната неваксиниран.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт