Twitch помага на малките турнири

Едно от най-характерните неща за електронните спортове е децентрализацията. На практика всеки може да организира турнир по някоя игра стига да намери достатъчно желаещи. А гигантът Twitch реши да улесни максимално провеждането на състезания от лиги с по-малък мащаб.

Новата платформа Versus by Twitch ще позволява на организаторите и участниците да избегнат много от тежките процедури по регистриране и одобряване, характерни за големите състезания по електронни спортове. А освен това ще дава възможност за онлайн стрийм.

Наясно сме, че не всички организатори на турнири разполагат с ресурси да излъчат състезанието си онлайн и искаме да дадем шанс за изява на всички организации и играчи“, гласи част от изявлението на компанията.

Versus дава възможност всеки да направи свой турнир със собствени правила, регламент, банери, визуализация и т.н., а геймърите ще могат да откриват по-лесно състезанията. Засега платформата е в бета версия, а в следващите месеци ще бъде усъвършенствана преди официалната промоция.

Коментари

Задължително поле