УЕФА потвърди победата на Михайлов

Европейската футболна централа подчерта избора на Борислав Михайлов за президент на Българския футболен съюз за пети пореден път. На официалния си сайт централата отдаде дължимото на легендарния вратар и капитан на националния отбор, който спечели извънредното общо събрание на БФС на 12 октомври 2021 г., така както го направи на редовните конгреси през 2005, 2009, 2014 и 2018 г.

"Искам да благодаря на всички за доверието. Ще има промени – и аз ще работя с цялото си сърце през следващите четири години", изтъква УЕФА някои от ключовите моменти от посланието на Михайлов към делегатите на конгреса.

Европейската централа акцентира и върху стратегическите планове на Българския футболен съюз.

"Една от основните цели ще е подготовката и реализацията на програма за развитие детско-юношеския футбол, както и построяването на нов национален стадион. Федерацията е готова да увеличи инвестициите в развитието на треньорски кадри", пише още в обзорния материал на УЕФА.

Изтъква се и големият принос на Михайлов за българския футбол още в кариерата му на футболист – 102 мача с фланелката на националния отбор, трите шампионски титли и трите национални купи, спечелени с екипа на Левски, както и кариерата му зад граница в клубове от Португалия, Франция, Англия и Швейцария.

"Най-паметният му миг е Световното първенство през 1994 г., когато като капитан извежда България до полуфиналите", припомнят от УЕФА.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят