Венец на победителя за големи шампиони

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с най-високото държавно отличие в областта на спорта "Венец на победителя" председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев.

Велики личности от историята на българския спорт бяха наградени с Венец на победителя. Това е най-високото държавно отличие в областта на спорта, което се връчва за изключителни заслуги и принос от министъра Красен Кралев.
С престижния орден тази година бяха наградени олимпийските шампиони Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев и Йордан Биков (вдигане на тежести), Светла Оцетова и Здравка Йорданова (гребане), единственият българин, играл в НБА – Георги Глушков, световните шампиони по борба Живко Вангелов и Стоян Балов и дългогодишният капитан на националния отбор по бокс Михаил Таков.
Сред отличените са също председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев по повод неговата 60-а годишнина, както и световният и европейски шампион по мотоциклетизъм и дългогодишен (вече бивш) президент на федерацията Богдан Николов.
Венец на победителя е присъден и на легендарния автомобилен състезател Илия Чубриков, който си отиде от този свят в началото на декември.
„Това са големи шампиони и изявени фигури с огромен принос за развитието на българския спорт, които заслужават признание – коментира спортният министър Красен Кралев. – Искам лично да благодаря на тях и на всички хора, които всекидневно работят за изграждането на бъдещите български шампиони.“

Коментари

Задължително поле