Волейнационалите заминаха за Япония

В добро настроение и с надежди за максимално добро представяне мъжкият ни национален отбор по волейбол замина за Япония, където ще се проведе първият етап от Лига на нациите, съобщи БНТ. 

Откриващата среща от надпреварата ще бъде тази между България и Китай на 6 юни в Нагоя, Япония.

"Настроението е високо и приповдигнато. Всички сме много мотивирани да направим едно хубаво лято. Ще се постараем да дадем максимума от себе си и да спечелим възможно повече мачове", заяви Аспарух Аспарухов.

Това ще бъде официален повторен дебют на новия селекционер Пламен Константинов начело на тима.

"За мен той е нов стар селекционер. С Пламен работихме доста дълги години в националния отбор. Успях тази година да изгледам доста мачове от българското първенство. Смело мога да кажа, че този сезон бе най-интересен лично за мен. Със сигурност доста от състезателите ще са израснали. Повечето от момчетата играеха в чужбина, което също е голям плюс", каза Николай Пенчев пред камерата на БНТ. 

"Винаги е по-лесно, когато има по-опитни състезатели около теб. Помагат ти в трудни моменти. Тази година има по-голяма сплав от опит и младост и се надявам това да допринесе за по-добри резултати", смята Денис Карягин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена