W.A.S.P. идват през юни

Цонко Цонев готви нов фестивал в Долината на виното

Легендите W.A.S.P. идват догодина в България, за да участват на 11 юни в новия фестивал „Рок в Долината на виното“. Организатори са промоутъра Bulgarian Live Music и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев-Кметъла по инициатива на известна българска винарна.

„Рок в Долината на виното“ (Rock In The Wine Valley) ще се проведе на 9, 10 и 11 юни 2017 г. В трите фестивални дни на голямата сцена ще се качат общо 8 големи групи, 3 от които ще са западни и от ранга на W.A.S.P. Останалите 4 ще са не по-малко мастити български и румънски банди. Първата вечер е определена за батъл на младите групи. Бандата, която спечели батъла, ще подгрява рок легендите на 11-и. Имената на останалите 3 основни чуждестранни банди се пазят в пълна тайна и ще бъдат обявявани поетапно.

Събитието ще бъде организирано около язовира край с. Могилово. Ще има две сцени - основна и по-малка сцена, на която ще се провеждат батълите и от която в събота и неделя младите групи ще свирят в паузите за смяната на оборудването на основните групи.

W.A.S.P. идват в състав Блеки Лоулес (вокал/китара), Дъг Блайър (китара), Майк Дуда (бас) и Майк Дупке (ударни инструменти). Групата е продала над 12 милиона копия от албумите си, а последният им 15-и студиен албум Golgotha беше издаден през октомври 2015 година. В България W.A.S.P. имат сериозна фенска маса. Те са правили 7 концерта в страната - 4 в София и по един в Ловеч, Каварна и Бургас.

Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim, както и в OMV, THE MALL, книжарници „Ориндж“, Офис 1, Билетен център на НДК, „Технополис“, „Български пощи“. Цените за целия фестивал са 70 лева, ако ги купите до 31 май 2017 г., и 80 лева - след това. Организаторите пускат първите 500 билета на промоционална цена от 55 лева. Децата до 12-годишна възраст ще бъдат пускани безплатно.

 

В Долината има условия за пълен кеф, обещава Кметъла

Всичкото рокер в Катуна!

Потърсиха ме преди два месеца от много известна българска изба и поискаха да се организира рок фестивал, както този в Каварна - разказа пред „Труд“ Цонко Цонев. Имаха идея да обвържат хубавото българско вино и рока, което ми хареса - не е правено в България. Разбрах че е край с. Могилово - красиво място на около 30 км от Чирпан и Стара Загора. Като научих вече, че има и язовир, около който ще може да се разположат палатки, казах: "Щом за нашето племе ще има място, значи съм там.“ И така поех ангажимента да помогна за организирането на новия фестивал „Рок в Долината на виното“. Трябва да ви кажа, че мястото е магическо, идилично - разказа бившият кмет на Каварна. - Този фестивал ще е нещо, което не е правено досега. Преди бяхме на море, сега ще е на язовир. По брега на язовира ще бъде разположен Катунът - палатковият лагер за най-коравите рокери.

В близост до язовира има шато с винарна. В луксозния му хотел със спа център ще спят само звездите, които ще участват във фестивала. В шатото обаче ще бъде осигурен паркинг за моторите на рокерите, обясни Кметъла. Той допълни, че двама от участниците във фестивала (чиито имена засега остават в тайна) са много тачени в рокерските среди.

Тази част от публиката, която не усеща зова на дивото и предпочита да спи в легло, ще бъде настанена по хотелите в Стара Загора на преференциални цени, като част от пакета за целия фестивал. Ще има и безплатен автобусен превоз - шатъли от хотелите до Долината на виното, за да не се налага гостите на фестивала да спазват строг режим на въздържание.

През трите дни на фестивала са предвидени множество приятни изненади и неочаквани атракции, особено за децата! Една от изненадите е кулинарна - почерпка от тайните рецепти на Цонко Цонев. Кметъла отказа да издаде каква ще е, но подсказа, че се приготвя с девисил и се консумира с добре изстудено бяло вино.

Винен тур е включен в цената на билетите. Той представлява безплатна обиколка на шатото и дегустация на отбрани сортове - за възрастните, разбира се, на децата няма да се позволява да дегустират, смее се Кметъла.

Отделно през деня хората ще могат да си ловят риба, докато проветряват главите от нощните изживявания. Няма проблем да си накладат и огньове, на които да опекат улова, увери Цонев.

Бившият кмет на Каварна представи успешно из страната книгата си „Кметълски истории“, в която разказва за срещите си с едни от най-великите световни рок музиканти, идвали в Каварна. Сред хората, за които пише, са Рони Джеймз Дио, Глен Хюс, Алис Купър и др. Започнах да пиша втора книга, сподели пред „Труд“ Кметъла. Написал съм вече четири глави.“ „Кметълски истории 2“ ще е с по-съвременни и интригуващи истории и с подзаглавие „Катунът в Каварна“. Манчестър Юнайтед от Свищов е сред героите на Цонко Цонев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства