Юбилейното "Рали Сливен" стартира на 10 юни в 11 етапа и 170 километра

На 10 юни е старта на 40-ото юбилейно "Рали Сливен", а неговото символично начало ще бъде дадено на площад "Хаджи Димитър" в центъра на града. До момента има 31 заявки за екипажи от пет националности. Най-много са автомобилите от клас RC 4 - 9. Екипажите, които желаят да се запишат за участие в състезанието, могат да го направят до 20 часа на 3 юни.

"Рали Сливен" ще е втори кръг от Българския рали шампионат и трети кръг от Балканския рали трофей на FIA за сезон 2021. Най-популярното българско рали в последните години се очаква да бъде истински автомобилен празник и ще бъде комбинирано с кръг от дрифт шампионата. Поради това и надпреварата ще се проведе в схема петък - събота, а дрифт състезанието ще започне в събота и ще завърши в неделя.

Предизвикателството "Рали Сливен" ще предложи 170 състезателни километра, които са разпределени в 11 скоростни етапа. През тази година в програмата се завръщат култови отсечки като "Котел" и "Стара река", който ще бъде и най-дългият етап в ралито - 32.5 километра. В петъчния следобед на 11 юни екипажите ще преминат през четири специални етапа, като последните са на фарове. Съботният ден ще е решаващ за класирането - седем скоростни етапа с обща дължина от близо 115 километра.

Първият стартът на историческото рали е през 1976-а, под името Рали "Сини камъни". Маршрутът тогава минава през Сливенския Балкан, Търговище, Нова Загора, и Твърдица, а общата дължина е 399 км., близо 3 пъти повече от настоящата. Заради атракцията, стартът на първите издания на ралито е бил в затворен кръг по улиците на града, а в края е имало "майсторско управление", което пък се е случвало на площад "Хаджи Димитър". Тези кръгове са били част от ралито. Година по-късно спонсор става завод "Динамо", а ралито получава и неговото име. Участниците се увеличават на 151, а общата дължина на трасето достига 427 км! Популярността на състезанието расте бързо. То оцелява и до днес, а през тази година е 40-ото му издание, като помощта на един от основните партньори - Българския спортен тотализатор е сериозна.

Ваканционното лятно настроение на огромните печалби от СПОРТ ТОТО ще стане факт за много участници, които ще бъдат гости на откриването на 40-тото юбилейно издание Рали-Сливен, където Български Спортен Тотализатор е съорганизатор. Всеки, закупил талон от моментната лотарийна игра „Бързи 1000 лв.“ в интервала 16:00 – 20:00 часа на 10-ти юни от пункта на Спорт Тото, намиращ се на бул. „Цар Освободител“ (Сливен) ще участва в томбола за спечелване на 3 ваучера за спортни стоки на стойност 300 лв. и 4 ваучера за почивка в страната или чужбина на стойност 500 лв. всеки. Освен това, печалбите не свършват дотук. Всеки закупил талон „Бързи 100 лв.“ може да спечели печалбите, намиращи се под скреча или да го регистрира като непечеливш и да участва в кампаниите на Тото клуб „Задай посоката“ и „Печалби плюс – пари в кеш“ – action.toto.bg. За всички присъстващи на събитието, Български спортен тотализатор е подготвил още изненади.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Тото