За 7-а поредна година Филип Морис България е топ работодател в страната

За 7-а поредна година Филип Морис Интернешънъл е отличена със сертификат за топ работодател както в България, така  и на европейско и глобално ниво. 

У нас компанията е сред 13-те  работодатели в страната, получили авторитетната награда за добри практики в управлението на човешките ресурси. България е сред 33-те страни, в които Филип Морис Интернешънъл получава голямото признание, след независимата оценка на Top Employers Institute.

Сертификатът Top Employer за най-добър работодател се връчва след провеждане на строга оценка на база на практиките на компаниите в няколко области, включително възнаграждения и придобивки на служителите, условия на труд, обучения и кариерно развитие.

За да получи наградата, Филип Морис България доказва пред независими одитори в областта на човешките ресурси отлични резултати в различни направления на човешкия капитал. Тор Еmрlоуеrs Іnѕtіtutе е оценил високо бизнес стратегията на компанията, нейната организация и трансформация, привличането и приобщаването на таланти, етиката и почтеността, устойчивостта, лидерството и още няколко ключови фактора.

В България компанията има над 130 висококвалифицирани служители, които споделят ценностите и визията на организацията за изграждане на бъдеще без дим. В култура на устойчивост и приобщаване, на локално ниво 72% от ръководните позиции се заемат от жени. Скоростта, с която се развива организацията е и скоростта, с която тя развива своя екип. Затова и Филип Морис България инвестира над 500 000 лева и над 1 649 часа в обучения на служителите си. С мисъл за безопасността и сигурността на служителите бе въведен и така наречения „умен начин на работа", който включва хибриден модел – възможност работната седмица да бъде разделена между работа в уюта на домашната среда или работа в офиса.

Горди сме, че получаваме сертификата за 7-а  поредна година, но сме по-горди с това, че служителите ни оценяват усилията ни като работодател да създаваме среда за развитие, за израстване в грижа за бизнеса и за служителите ни. Трите думи, които вярваме, че ще опишат нашата 2023 година ще бъдат приоритизация, гъвкавост и грижа“, сподели Анна Габровска, мениджър „Култура и човешки капитал“ във Филип Морис България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес