Забъркаха и Роналдо в разследването на Ювентус

Разследването на капиталовите печалби на Ювентус от прокуратурата в Торино се разширява, като обхвана и работата на мениджърите на Ювентус по време на трансфера на Кристиано Роналдо, съобщи "Гадзета дело Спорт". Играчът не е разследван, но икономическа полиция е получила от магистратите задачата да търси "документи", свързани с договора и заплатите на звездата, документ, който "технически не трябва да съществува". Полицаи и прокурори са поискали и информация и доказателства по замяната на Демирал и Ромеро.

Шестима са разследваните лица в Ювентус за фалшиви отчети, включително и президентът Андреа Аниели. 
Прокурорът работи върху капиталови печалби от 282 милиона евро за три години, "характеризирани с измамно увеличени стойности". Открити са аномалии от над 131 564 000 евро в баланса за юни 2019 г., 119 721 000 в този за 2020 г. и 30 832 в този за 2021 г.

Прокуратурата разследва 42 трансфера на Ювентус, при които в италианската хазна са декларирани по-ниски от реално получените суми. "Gazzetta Dello Sport" пише, че грандът от Италия е заплашен от ново изхвърляне от Серия А. През 2006 година, заради скандал с уреждане на мачове, "старата госпожа" бе наказан да играе в Серия Б. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят