Златните европейски "царици" на шахмата: Горди сме

Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева, които спечелиха първата европейската титла за България по шахмат в Будва, коментираха пред bTV успеха.

“Отборният медал е с тежест. Радваме се, че с този млад и талантлив отбор, воден от световната шампионка Антоанета Стефанова, успяхме. Телефонът ми не е спрял да звъни. Навсякъде сме и мисля, че всички се радват за нас", заяви Нургюл Салимова.

"Най-накрая си чух химна, който чаках цяла вечност. Чувствам се щастлива и горда. Много съм доволна от отбора и се радвам, че съм част от този екип", сподели Белослава Кръстева.

"Изключително развълнувана съм, както и всяко едно от момичетата. Горди сме - лично със себе си и една с друга. Днес за мен беше напрегнат ден, защото тръпнех над всяка партия. Накрая бяхме изключително щастливи, когато Гери спечели. Радвам се за партиите, които успях да изиграя, постигнах добър резултат за мен. Определено е по-трудно, когато гледаш отстрани и нямаш силата да промениш каквото и да е", коментира Виктория Радева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт