Любимите рецепти на Виктория Бекъм

Виктория Бекъм е привърженичка на алкалната диета.

На 47, родила четири деца, поп певицата има фигура на 20-годишна

Певицата от години не мърда от своите 53 кг

Поп певицата, модна дизайнерка и бизнесдама Виктория Бекъм вече е на 47 години и майка на четири деца, а продължава да има стройна и стегната фигура като 20-годишна девойка. Това съпругата на футболиста Дейвид Бекъм дължи не само на гените си, а и на усилени тренировки във фитнеса всеки ден, както и на хранителния си режим.

Бившата “спайска” става сутрин в 5,30 ч. и веднага отива във фитнес салона. Там тренира по два часа. Храни се 4 пъти на ден с порции не по-големи от 250 грама, без захар и сол. Набляга на риба, зеленчуци и плодове. Сутрин пие зелено смути със спанак, броколи, лимон, ябълки и чиа. На обяд хапва сьомга с гарнитура от грах, броколи или боб, вечер - ястие от печени тиквички или суши, една от любимите є храни. Всичко това е придружено от още зеленчуци във вид на салати, подправени с лимонов сок и зехтин.

Истинската тайна на “Пош Спайс”, както е прякорът є от певческите години, се крие в натуралния ябълков оцет. Дамата започва всеки ден с 2 супени лъжици ябълков оцет, разтворен във вода, на гладен стомах. Според нея това задвижва метаболизма. А за чиста и гладка кожа изяжда по 3-4 плода авокадо на ден. То съдържа много витамин Е, предпазващ кожата от стареене, и мононенаситени мастни киселини за понижаване на холестерола.

Зелено смути с чиа

Необходими продукти:
100 г. спанак
2 ябълки
2 киви
1 лимон
4 розички от броколи
1 с. л. чиа

Начин на приготвяне:
Обелете ябълките и кивито, след което изцедете сока на ябълките със сокоизстисквачка и го изсипете в блендер. Към него добавете спанака, кивито, броколите и сока от изцедения лимон. Пасирайте до хомогенна смес. Добавете чията и оставете да престои 30 минути, за да набъбне. Дръжте през това време в хладилника захлупено, за да не се окисли. Пийте сутрин на гладно или като следобедна закуска.

Печени тиквички с пармезан

Необходими продукти:
4 тиквички
100 г. настърган пармезан
риган, сух босилек, чесън на прах, сол
2 с. л. сух магданоз
зехтин

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете в купа подправките, солта и пармезана. Нарежете тиквичките на ивици по дължина и ги намажете със зехтин. Наредете ги в тавичка, намазнена или постлана с хартия за печене (и също намазнена) и ги поръсете съм сместа от пармезан и подправки. Печете в загрятата фурна на 180 градуса 20 минути. Сервирайте топли, по желание със сос от кисело мляко, майонеза, чесън и копър.

Суши с авокадо

Необходими продукти:
250 г. ориз за суши
4 листа водорасли нори
100 г. сурова риба тон или пушена сьомга
1 авокадо
2 с. л. захар
3 с. л. оризов оцет
1 ч. л. сол
соев сос
уасаби

Начин на приготвяне:
Измийте хубаво ориза и го изцедете в гевгир. Залейте го със студена вода в пропорция според указанията на опаковката и го сложете да се вари. Когато заври, намалете котлона, захлупете и оставете да къкри още 5-10 минути. Когато омекне, го отстранете от огъня и оставете да си почине за десетина минути в голяма купа. В друга купа смесете оризовия оцет със захарта и щипка сол. С получената смес залейте ориза и разбъркайте. Разстелете листата водорасли нори върху бамбукова рогозка. Разпределете ориза отгоре с мокри ръце, като оставите 1 см от единия край за залепване. Подредете в центъра ивици авокадо и рибата, нарязана на жулиени. С помощта на рогозката навийте сушито на руло, като се стараете краят да остане отдолу. Нарежете с тънък остър нож на рулца по 1,5-2 см. Сервирайте с купичка соев сос, в който е разтворено уасаби, колкото грахово зърно.

Сьомга с пюре от грах

Необходими продукти:
2 котлета от сьомга 
(по 150-180 грама всеки)
пипер (меланж или микс бял и черен)
розмарин на прах
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
зехтин
3 с. л. олио
1 глава лук
400 г. замразен грах (или от консерва)
60 г. масло
100 мл готварска сметана 
(с по-висок процент)
лют пипер по желание

Начин на приготвяне:
Двата котлета сьомга обтрийте двустранно с изброените подправки и след това покапете с малко зехтин. Обтрийте пак и оставете на стайна температура, докато дойде ред за готвенето им. Наситнете лука. Сгорещете олиото и запържете, докато покафенее. Добавете замразения грах и гответе, докато омекне хубаво. Пресипете в купата на чопъра или пасатора. Добавете сол и пипер, 50 г. масло и налейте сметаната. Пюрирайте. След това минете през едра цедка, за да се получи гладко пюре. Разпределете в порции. Сипете 1 с. л. олио в тиган, добавете 20 г. масло и когато е добре сгорещено, сложете котлетите. Гответе по 4 минути от едната и другата страна. Сервирайте с гарнитурата от грах и по желание поръсете с лют пипер.

В кухнята на известните

Алкалната диета пази от болести

Нивото на киселинност (pH) в човешкия организъм варира от 0 до 14, като от 0 до 7 говорим за киселинна среда, а от 7 до 14 - за алкална. При 7 тя се смята за неутрална. Сред холивудските звезди е особено популярна т. нар. алкална диета, популяризирана от бившата участничка в групата “Спайс гърлс” Виктория Бекъм. Целта є е да се балансира нивото на pH в организма чрез приема на храни, връщащи ни към навиците на праисторическите хора. Така не само се отслабва и се поддържа желаното тегло, а и се предпазваме от болести като артрит, захарен диабет, камъни в бъбреците и жлъчката, депресия, атеросклероза, сърдечен удар, а според някои - и от рак.

Храните, които оказват алкализиращ ефект, са плодове (особено лимон и лайм), зеленчуци, бобови култури, някои ядки, подправки като канела, къри, джинджифил, горчица. Подкиселяващи храни са месо, мляко, яйца, сладолед, хляб, масло, захар, алкохол, кафе. Не е нужно съвсем да се отказваме от тях, но трябва да намалим количеството им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме