Любимите рецепти на Криси Тейгън

Моделката има свой кулинарен блог и две готварски книги.

Какво похапват звездите

Постоянното броене на калории изнервя

Повечето звезди, особено моделите, говорейки в интервюта за начина си на хранене, изтъкват колко малко ядат, и то предимно плодове и зеленчуци. Менюто им включва мюсли сутрин, салата с минерална вода на обед, плод през деня и зеленчуци на пара вечерта, затова не бива да се учудваме на слабите им тела и изнурени погледи. 

Има и по-пълни модели, дори „сайз плюс“ момичета, които все по-смело излизат на страниците и кориците на лъскави списания. Те не се ограничават в храненето и несъмнено имат по-щастлив вид. Такава е и американката Криси Тейгън, която хапва дори хамбургери, когато й се прииска, а месото изобщо не е табу в дома й. 

Жената на певеца Джон Леджънд се съвзе след загубата на дете миналата есен

Пухкавата супер моделка Криси Тейгън и аренби певецът Джон Леджънд са една от звездните двойки за пример. Освен това са изключително популярни – радват се на милиони последователи в Инстаграм, където постоянно качват свои снимки. Те се ожениха през 2013 г. в Комо, Италия, след 4-годишно познанство. През 2016-а им се роди дъщеричка, а две години по-късно – и момченце. За съжаление на 1 октомври 2020 г. двойката сподели, че е загубила третото си дете, което е трябвало да бъде момче. 

35-годишната Криси Тейгън е от норвежко-тайски произход, което обяснява екзотичната й хубост. Звездата й като модел изгрява през 2004 г. и оттогава тя неизменно краси кориците на известни списания. Има собствена линия бански костюми и е автор на дизайна на серия кухненски съдове. Готвенето е другата й голяма страст. Тя има блог, където публикува рецептите си – свои и такива, които е събрала по време на пътешествията си по света. Вече е издала и две кулинарни книги. Редовно участва като съдия или консултант в телевизионни шоута, свързани с готвене. 

В първата си книга – „Cravings“ (глад) – звездата разкрива, че за разлика от повечето модели не брои постоянно калориите и хапва от всичко, което й се иска. Любимото й хранене е вечерята, но може да яде и по среднощ. Не смята себе си за професионален готвач, напротив, учила се е, наблюдавайки как готвят родителите й, чела е много кулинарни книги и полезни съвети в интернет. В този смисъл твърди, че няма човек, който не може да се научи да готви, стига да иска. 

Салата със синьо сирене

Необходими продукти:
1 маруля 
1 голяма глава червен лук 
1 малка ябълка 
200 г синьо сирене 
50 г орехи 
зехтин, винен оцет 

Начин на приготвяне: 
Марулята се нарязва или накъсва на малки парчета. Към нея се прибавят нарязаните лук, на малки кубчета синьо сирене и на много тънки резени ябълка, изчистена от семките. Запечете на тиган за няколко секунди орехите и ги накълцайте на едро с нож. Прибавете ги към салатата и завършете със зехтин и винен оцет.

Свински ребърца

Необходими продукти:
12-14 свински ребърца
2 с.л. соев сос
7 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
125 г масло

Начин на приготвяне: 
Поставете ребрата в голяма тава. Разбъркайте ги заедно със соевия сос, чесъна, разтопеното масло и черния пипер. Оставете да престоят на стайна температура около час, а след това ги сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете до постигането на желания от вас загар. Можете да добавите картофи или други зеленчуци към тях. Маринованите по същия начин ребра могат да се изпекат и на барбекю. 

Печено пиле със зеленчуци

Необходими продукти:
1 голямо пиле
сол и черен пипер
1 пакетче масло (125 г)
23 скилидки чесън (8 намачкани, 15 цели)
микс от подправки - розмарин, мащерка, риган
1 лимон
4 моркова, нарязани на лентички
1 глава лук, нарязана на полумесеци 

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Пилето трябва да е предварително изчистено и подсушено. Подправете го както отвън, така и отвътре с 2 с.л. сол и 1 с.л. черен пипер. В голяма купа смесете маслото, намачканият чесън, подправките и щипка сол и пипер. Настържете вътре и лимонова кора, след това разбъркайте всичко добре. Пъхнете пръстите си под кожата на пилето, стараейки се да я отделите от месото, но същевременно да не я късате. Вземете половината от микса с масло и намажете месото, като се опитвате да го разпределите равномерно под цялата кожа. Срежете лимона на две и го сложете в пилето, заедно с 5 скилидки чесън и билките. Добавете останалата част от микса с масло. Подредете морковите, лука и останалите 10 скилидки чесън на дъното на голяма тава. Подправете ги с няколко щипки сол и сложете пилето върху тях. Намалете фурната на 180 градуса и печете около 1 час и 30 мин. След като е готово, изчакайте малко да се охлади и извадете лимоните, след което ги изстискайте върху пилето.

Пиле с моцарела

Необходими продукти:
4 пилешки гърди
1 чаша брашно
4 големи яйца
2 чаши натрошен сух хляб
1 чаша настъргана моцарела за готвене
3 чаши рукола
1 чаша чери домати
оцет балсамико
зехтин
сол, черен и червен пипер на око
сирене пармезан, по желание

Начин на приготвяне:
Начукайте пържолите от пилешки гърди и ги овкусете с подправките. В три различни купички пригответе разбитите яйца, натрошения хляб (може галета) и брашното. Овкусете съдържанието на всяка купичка със същите подправки. Поставете малко от моцарелата върху едната част от пържолата и загърнете сиренето с месото като в джоб. Намокрете краищата на пилето и притиснете двете части на пържолата, за да се захлупи. Внимателно потопете пилето в брашното, после в яйцето и накрая в хляба. След това изпържете месото до покафеняване за около 3 минути от всяка страна. Поставете пилето в тавичка с хартия за печене и го сложете в предварително загрята фурна за още 15 минути. В това време нарежете и разпределете руколата и доматите в чинии. Върху зеленчуците, овкусени с балсамико и зехтин, сервирайте готовото месо и настържете малко пармезан отгоре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме