Любимите рецепти на Радо Шоу

Радо Шоу обича сцената и тя го обича.

Артистът най-обича сготвеното от мама

Празнува два юбилея - 60 житейски години и 35 - на сцената

Мога да изям цяла тава крем карамел

Радослав Стоименов е истинското име на актьора, певец, шоумен, комик и аниматор Радо Шоу, чиято звезда изгрява през 90-те години на миналия век, но продължава да блести и до днес. Той е типичен представител на зодия Рак - обича битът му да е устроен, да му е удобно и уютно вкъщи, но това не му се удава често поради професионалните му ангажименти. През 2023 г. артистът ще празнува два юбилея - 60-годишна възраст и 35 години на сцената. За да ги отбележи подобаващо, Радо Шоу планира да зарадва публиката си с нова музикална продукция.

Той вече има издадени осем албума. Репертоарът му включва поп, рок, джаз, денс парчета, класика, стари градски песни, френски шансони, италиански канцонети, руски цигански романси, автентичен и обработен български фолклор. Свири на акордеон и пиано от малък, учил е класическо пеене при известния оперен певец и педагог доц. Сабин Марков.
Актьорът играе в театъра и телевизията, снима се в българския вариант на сериала “Женени с деца”. Любима негова роля е да се превъплъщава в Дядо Коледа или в цирков клоун. Написал е книгата “Шоуто на малкия артист”, в която разказва интересни случки от живота на шоумена.

От години Радо Шоу е репетитор на дамската вокална група “Наслада” към читалище “Братя Миладинови 1917” в столичния квартал Княжево. От сладкогласните дами събира не само житейски опит, а и домашни рецепти. Най-вкусни са му обаче гозбите на мама. Сред тях на първо място поставя крем карамела, от който твърди, че може да изяде цяла тава. Любими ястия на актьора са също шницел по виенски, паниран кашкавал, винен кебап, всякакви салати.

Салата с пушено пиле

Необходими продукти:
бялото месо на 1 пушено пиле
1 кутийка майонеза
2 с. л. сметана за готвене (или цедено кисело мляко)
1 с. л. горчица
1 ч. л. черен пипер
индийско орехче, настъргано
царевица от консерва, нарязани кисели краставички - по желание
За украса:
100 г. кашкавал
10 маслини
магданоз
цели листа салата

Начин на приготвяне:
В голяма купа се накъсва пилешкото месо. Слагат се останалите съставки и се разбърква. На дъното на стъклена купа, чиния за салата или на чаши за коктейл слагаме листа салата и отгоре изсипваме сместа. Настъргваме на едро ренде кашкавала, слагаме нарязани маслини без костилките и листенца магданоз.

Паниран кашкавал

Необходими продукти:
400 г. кашкавал
4 с. л. брашно
4 с. л. галета
1 яйце
1 ч. ч. олио

Начин на 
приготвяне:
Изберете по-твърд, узрял кашкавал, защото мекият може да се разтече при пърженето. Нарежете го на правоъгълни или триъгълни филии с дебелина 1 см. Сложете ги в купа с ледено студена вода. Всяко парче кашкавал, подсушено, се овалва в брашно, разбитото яйце и накрая в галетата. Пържи се в добре сгорещеното олио около 1 мин. от всяка страна или докато придобие златист цвят. Сервира се като основно, предястие или мезе.

Винен кебап

Необходими продукти:
1,2 кг свинска плешка
2 глави лук
2 консерви домати
350 мл червено вино
3 дафинови листа
2 ч. л. червен пипер
сол, зърна черен пипер и бахар
10 с. л. олио
сварен ориз или картофено пюре за гарнитура

Начин на приготвяне:
Месото не нарязва на парчета за готвене. Лукът се накълцва на ситно, доматите се смилат или настъргват. Месото се запечатва от всички страни в олиото за десетина минути, може и на порции. Към него се добавя лукът и се готви още 5 мин. Добавят се останалите съставки (доматите накрая), подправя се със сол, разбърква се и се оставя да ври около 1 час. Готово е, когато месото омекне. Сервира се с гарнитура варен ориз или картофено пюре.

Скумрия в йенска тенджера

Необходими продукти:
2 скумрии (или бяла риба, шаран)
2 глави лук
1 ч. ч. сварени гъби
1 ч. ч. домати
5-6 скилидки чесън
1 ч. ч. бяло вино
1 лимон
1 каф. ч. олио
сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:
Рибите се изчистват, махат се главите и всяка се разрязва на 4 парчета, които се осоляват и поръсват с черен пипер. В олиото се задушават лукът на ситно, гъбите на филийки и доматите на кубчета за 10-15 мин. Сместа се изсипва в йенска тенджера, слагат се виното и чесънът и се нареждат парчетата риба. Поставя се по едно кръгче обелен лимон върху всяко парче. Съдът се захлупва и се пече 30-40 мин. на 180 градуса. Преди поднасяне рибата се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Шницел по виенски

Необходими продукти:
500 г. телешки шол
1 ч. ч. галета
1 ч. ч. брашно
2 яйца
50 г. масло
магданоз
2 ч. ч. олио за пържене
сол, черен пипер
пържени картофи
лимон

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва напречно на мускулните влакна на четири шницела. Поръсват се със сол и черен пипер от двете страни и се начукват с дървен чук, докато се изтънят добре. Всеки шницел се овалва първо в брашно, после в разбитите яйца и накрая в галета. Пържи се в сгорещеното олио по 3-4 минути от всяка страна. От маслото се оформят четири топчета, които се овалват в нарязан на ситно магданоз. Шницелът се сервира, поставен върху пържените картофи. Отгоре се слагат топче масло и резенче лимон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме