Автор:
Труд онлайн
Консервират плодове и зеленчуци
Модерна фабрика за преработка на трюфели стартира дейност в Благоевград. Тя беше открита от кмета Илко Стоянов, управителя Васил Багашки и представителя на фирмата, която ще произвежда продукта - Марко Дзобеника.
Във фабриката, която се намира в квартал “Грамада”, ще се консервират и плодове, зеленчуци, и други храни, като за целта ще се използват специални технологии.
Новооткритата консервната фабрика е оборудвана с модерни машини и ще произвежда по 2 тона растителни продукти месечно.
Обработването на продукцията ще минава през различни етапи, включващи: измиване и пасиране чрез кутер машина, бланширане, пълнене в стъклени буркани, стерилизиране, етикиране и експедиция.