Талиатели от тиквички (Рецепта)

Талиателите от тиквички са идеалното ястие за летния сезон. Когато температурите са високи и нас ни се яде нещо лекичко, те са перфектното кулинарно решение. През топлите месеци тиквичките са лесно достъпни на всеки пазар и по-голямата част от продукцията е от България. Тази рецепта е изключително здравословна и лесна за приготвяне. Тя е отличен вариант за лятото и можете да я съчетавате с различни протеини. 

Необходими продукти:
• Сьомга – 4 парчета 
• Тиквички – 5 броя 
• Чесън на прах – 2 ч.л.
• Лимон – 1 брой
• Сол 
• Черен пипер 
• Червен пипер
• Мазнина

Парчетата сьомга трябва да се подсушат с кухненска хартия и да се подправят с 2 ч.л. сол и 1 ч.л. черен пипер. Оставя се настрани.

Единият край на всяка тиквичка се отрязва и се поставя в спирализатор, който да оформи тиквичката като талиатели. Ако са прекалено дълги, можете да ги срежете на две. Цялото количество талиатели от тиквички се поставя в голяма купа, посолява се старателно и се оставя да се отцеди.

В голям тиган загрейте 1 с.л. мазнина на силен огън и запечете сьомгата от двете страни за по 4 минути. Междувременно не местете парчетата риба, за да се получи хубава и хрупкава коричка. Прехвърлете в чиния и оставете да си почине.

Междувременно отцедете талиателите от тиквички от водата и ги подсушете, доколкото ви е възможно, с кухненска кърпа/хаертия. Идеята е да премахнете най-много от влагата в зеленчука. В същия тиган загрейте още една супена лъжица зехтин на средно силен огън. Добавете резенчета лимон и задушете бързо, за да деглазирате тигана. В него смесете чесъна, червения пипер и талиателите. Бъркайте при пърженето в продължение на 3 до 5 минути, доакто тиквичките леко омекнат.

Сервирайте сьомгата върху талиателите от тиквички и декорирайте с магданоз и настърганата кора от лимона. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме