Сбогуваме се с Митко Цонев в събота

Поклонението пред Димитър Цонев ще бъде в събота - 27-ми август - в църквата "Свети Седмочисленици" от 15,30 часа. Близките на Митко молят всички, които го обичаха, да не носят цветя, съобщава БНТ. Вместо това сумите за тях, колкото и да са малки, да бъдат дарени на фондацията, която ще бъде създадена в негова памет и която ще подпомага млади журналисти. Така ще можем да запазим Митко вечно с нас.

Във фоайето на националната телевизия е поставена съболезнователна книга в памет на Димитър Цонев.

Зрителите ще го запомнят като водещ на информационната емисия „По света и у нас” и предаванията „Още от деня”, „Неделя х 3”, „Формула 5”. Юрист по образование, журналист по призвание, когото зрителите харесваха и на когото вярваха. Той съобщаваше години наред знаковите събития от нашия живот и се вписваше в духа на времето с бърза реакция и ярко присъствие на екрана.

Димитър Цонев е автор на 17 документални филма, но и участва в няколко игрални филма – „Таралежите се раждат без бодли“, „Спасението“, „Ламята“, „С любов и нежност“, „Записки по българските въстания“, „Концерт за флейта и момиче“ и други

Димитър Цонев почина днес след тежък инсулт. На 13 август той беше приет в реанимацията на Военномедицинска академия в тежко състояние, след като получи масивен инсулт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България