Правим секс, докато шофираме

Така ще пътуваме в недалечно бъдеще - обръщаш седалките с гръб към посоката на движение и гледаш полегнал филм на големия екран на мястото на задното стъкло.

Автономните коли вдигат самолета и употребата на алкохол

Няма шега, няма измама: “Скоро всички ще можем да правим секс по време на шофиране.” Констатацията е на сериозния германски всекидневник “Велт” по повод стремглавия напредък на автомобилните технологии. И наистина - колите вече не са това, което бяха. От машини за управление от човека се превръщат в компютри, които вършат всичко сами. Електронните системи поемат все повече от функциите на водача - поддържат лентата, дистанцията и скоростта, разпознават пътните знаци и спазват ограниченията, превключват предавките и светлините, откриват места за паркиране и вкарват прецизно автомобила в тях, спират и потеглят в задръствания, предотвратяват сблъсъци, пазят пешеходци и животни на пътя. Вече са в напреднала фаза на развитие първите автономни модели, които ще се движат сами без командите на шофьора. Тази тенденция не се харесва на карачите - какъв е смисълът да имаш бърза кола и да оставиш компютъра, а не ти да дърпа юздите на стотиците коне под капака? Функцията за автономно движение в автомобила обаче има и добри страни. Ето две от тях.

Първата - водачът може да се почерпи и после да се прибере с колата до вкъщи, без да върти волана и да натиска педалите. Проучване в САЩ показва, че ако всеки активен шофьор си позволява по едно питие седмично повече, оборотът на алкохолната индустрия ще скочи със 100 млн. долара. Наздраве!

Втората - по време на пътуване водачът може да дремне, да прочете вестника, да се рови в интернет, да гледа филм на таблета, да полегне на седалката и да прави каквото си иска. Включително секс, при това напълно безопасен за останалите участници в движението (а за тези в любовната игра зависи от тях самите). Честито!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили