АБВ-Младежи стартираха кампанията за евроизбори 2019 в Брюксел

Ръководството на АБВ-Младежи откри кампанията за евроизбори 2019 г. в Брюксел. Младежите се обявиха за диалог и равноправие в ЕС. Пред Съвета те подчертаха необходимостта от диалог по отношение на намерението за денонсирането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, което ще има най-тежък ефект върху Европа, ако се осъществи. Те напомниха, че благодарение на този договор от Европа са изведени и унищожени близо 3 000 ядрени и конвенционални наземни балистични ракети.

Денонсирането на договора от 1987г. ще заличи външната политика и дипломатическите усилия на няколко поколения и ще върне конфронтацията в международните отношения, както и надпреварата във въоръжаването, заявиха младежите.

Също така настояват за изготвяне на обща позиция на ЕС по отношение на намерението на Президента на САЩ да излезе от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег в рамките на Общата външна политика и политика са сигурност (ОВППС) на ЕС. Една от целите е опазване и укрепване на международния мир и сигурност.

Младежите призовават и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, чиито мандат включва контрол над въоръжението, да излезе с позиция по въпроса и да не позволи Европа да се превърне отново в ядрено бойно поле.

Коментари

Задължително поле