АБВ подкрепи номинацията на ген. Румен Радев за президент

"Гласувахме номинацията на ген. Румен Радев за предстоящите президентски избори". Това каза председателят на ПП АБВ и президент на България в периода 2002-2012 Георги Първанов по време на пресконференция във връзка със заседанието на Националния съвет на партията, информира Агенция „Фокус”.

Първанов уточни, че над 25 души са участвали в дискусията по време на заседанието, като по-голяма част от въпросите са били към ген. Радев.

„Гласувахме номинацията за президент на предстоящите избори от името на партия и коалиция АБВ. Това е ген. Румен Радев. Това е номинация и кандидатура на широка лява, патриотична, центристка коалиция, която вече в значителна степен се оформя“, заяви лидерът на АБВ. „Имаме мандат от Националния съвет да подготвим споразумение с „БСП лява България”, за си разменим текстове и да подпишем едно такова споразумение за организацията и характера на предизборната кампания, както и да проведем разговор по всички въпроси, които за сега още не са напълно решени“, допълни Първанов.

„Удовлетворени сме от хода на преговорния процес, от консолидацията, която се наблюдава около кандидатурата на генерала и имаме основания да чакаме един силен, значителен успех и добро, убедително представяне на предстоящите избори. Съзнаваме, че има още много работа, в това число и да убедим скептиците в лявото пространство. Тенденцията е позитивна и за сега нашият кандидат се очертава като фаворит за предстоящите избори“, каза още Първанов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика