Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

АБВ събра експерти на енергиен форум

Снимки: Юлиан Тодоров

Енергийни експерти, представители на закконодателната и изпълнителната власт и неправителствения сектор участват в започналия днес в София IV-и Международен енергиен форум на тема „България и Зеления договор – Енергетика, климатични изменения и Политики 2020“, който е организиран от АБВ. Лидерът на партията Румен Петков поздрави в началото на конференцията участниците. Събитието се провежда в хотел „Маринела“ и е посветено на развитието на сектора „Енергетика“ в България, в частност ядрената енергетика и газопреносната мрежа. Лидерът на АБВ подчерта, че тазгодишното издание на форума е нова инициатива за национална дискусия по ключовите въпроси на съвременността, произтичащи от енергийното осигуряване на страната, климатичните промени и тяхното влияние върху съвремието и бъдещето на страната.

Според предварителния дневен ред на енергийния форум ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред енергийната сигурност на страната ни и перспективите пред запазване на водещата роля на България в сферата на енергетиката. Проф. Янко Янев ще открие дискусията с тема за глобалните тенденции в прехода на енергийната система и развитието й в България. Във форумъаговорите ще бъдат проф. Холгер Рогнер, енергиен експерт IIASA (Международен институт за приложен системен анализ) и Ивайло Калфин. Сред присъстващите на IV Международен енергиен форум бяха депутати, председателят на КЕВР Иван Иванов и президентът (2002-2012) Георги Първанов.

В конференцията участват и представители на ЕКИП 2020 – отворена инициатива за граждани, академични и научни организации, представители на индустриални, профсъюзни и други заинтересовани организации.

Дискусиите по енергийните теми през призмата на устойчивото развитие засягат не само политиката на София в сектора, но и в Европа.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.