Разширяват пакета на НЗОК Новите дейности ще се гарантират от НРД за 2019 г.

Владимир Савов поема временно поста на Ралица Агайн в КФН

Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Пропука се най-дебелият лед в Арктика

САЩ замрази руски активи за стотици милиони долари

Апаш с 13 присъди осъди прокуратурата Рецидивистът искал 25 000 лева, получи 2500 лева

Депортираха нацистки военнопрестъпник САЩ предадоха Якив Палий на Германия

Потвърдиха гаранцията от 50 хиляди лева за Бенчо Бенчев

Сърбия може да върне задължителната военна служба

Клоп не иска и да чува за титла

Няма външни наранявания по трупа на изхвърленото бебе на сметището край село Гарваново

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 22 август 2018

Фен с килим хит в Русия

„Байерн“ иска Гризман на всяка цена

Австрия може да се оттегли от споразумението на ЕС за разселване на мигранти

Снимка: Архив

Австрия планира да се оттегли от споразумението на ЕС за разселване на мигранти в различните страни от съюза, заявиха правителствени представители, цитирани от ДПА. Решението може да бъде одобрено от кабинета още утре. То ще е пореден удар върху усилията на ЕС да прилага единна миграционна политика.

През 2015 г. ЕС реши до септември 2017 г. да пренастани в други европейски страни 160 000 души, които бяха пристигнали в Италия и Гърция.

До момента обаче по-малко от 15 000 души са преразпределени в рамките на ЕС. Австрийският министър на отбраната Ханс Петер Доскоцил, който е инициатор на решението, заяви, че страната му трябва да се оттегли от споразумението за разселване с аргумента, че Австрия вече е приела пропорционално по-голям дял бежанци в сравнение с други страни от ЕС.

„Мисля, че Австрия е дала адекватен хуманитарен принос“, заяви министърът социалдемократ.

В програмата на ЕС бе направено изключение за Австрия до миналата година. През 2015 г. тя прие 90 000 души в разгара на миграционната криза.

Съгласно механизма за преразпределение Австрия е задължена да приеме около 2000 бежанци от Италия и Гърция.

Говорителка на вътрешния министър Волфганг Соботка заяви, че неговата консервативна Народна партия напълно подкрепя оттегляне от споразумението.

Австрия обаче няма да може да приложи веднага очакваното решение на кабинета. То ще трябва да бъде одобрено от Европейската комисия и от Европейския съвет.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Краварите от Австрия да приемат да не се тюхкат. Те са богати кравари, да ги хранят и интегрирват кюрдите от Сирия , скоро Ердо да им пусне и двата милиона афганистанци и иранци които чакат на иранско-турската граница,следващата вълна на миграционен поток този път от Иран.

  2. Помня га емисари от виена сочеха нарицателно гърците и македонците с пръст, че спирали имигрантите по пътя им… и ги показваха по националните телевизии… не 90 000, 900 000 трябва да приемат та да им дойде акъла и на най простите говеда кат нашата петроха.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.