Австрия пусна кръв на ЛГБТ и глобализма

Лидерът на Австрийската партия на свободата Херберт Кикъл (в центъра) поздравява своите поддръжници във Виена, 29 септември 2024 година.

Виктор Орбан и Матео Салвини се радват на победата

Виена затяга миграционните политики

Разделение в ЕС по украинския въпрос

Австрийската партия на свободата (АПС) печели парламентарните избори в Австрия, сочат предварителните резултати, цитирани от световните агенции. Партията, водена от Херберт Кикъл, получава 28,8% от гласовете, почти удвоявайки резултата си от последните избори.

Това е първата победа на избори на антиглобалистката и приятелски настроена към Русия партия, която е основана от нацисти и висши офицери от СС през 50-те години на ХХ век.

Центристката “Народна партия” се нарежда на второ място с 26,3 процента, докато рекордно слаб резултат отбелязват социалдемократите, либералите от НЕОС и партията на “Зелените”.

В своята предизборна програма АПС обещава да превърне Австрия в “крепост” срещу миграцията и свързаните с нея опасности. Партията обещава да защитава свободата и християнските корени на Европа и промотира семейството като “съюз между мъж и жена”.

Според проучване на в. “Der Standard” АПС заема най-враждебната позиция спрямо ЛГБТ сред основните политически партии в Австрия. Вестникът изтъква, че партията много често използва агресивен език, представяйки ЛГБТ общността като заплаха за семейните ценности.

Под ръководството на Херберт Кикъл АПС отхвърля признаването на гей семействата и се противопоставя на “ранната сексуализация” на деца чрез шоу програми на травестити.

Австрия иска Европа на нациите и свободата, а не на заразени с глобализъм институции, които прокарват “принудителен мултикултурализъм и масова миграция”, казва партията.

Агенция “Ройтерс” коментира, че победата на евроскептичната партия може да посее разделение в Европейския съюз по отношение на външната политика, като например подкрепата за Украйна. Кикъл се противопоставя на изпращането на помощи за Киев и неотдавна сключи съюз с партия ФИДЕС на унгарския премиер Виктор Орбан, който често блокира доставките за Зеленски.

Междувременно съюзниците на Кикъл в Европа, където АПС е част от дясна група в Европарламента, водена от френската “Национален сбор”, изразиха задоволство от победата.

Бьорн Хьоке, един от лидерите на “Алтернатива за Германия”, заяви, че победата на АПС се простира отвъд границите на алпийската република и е добър знак за напредъка на Европа.

“След Чехия, още една победа за Патриотите от другата страна на границата... Без война, без миграция и без джендър пропаганда!”, казва унгарският външен министър Петер Сиярто.

Италианският вицепремиер Матео Салвини от партията “Лига”, част от управляващата коалиция, заяви, че резултатите от изборите в Австрия представляват исторически ден в името на промяната. “Нека напомним на онези, които говорят за “крайнодясно”, че във Виена, както и в почти цяла Европа, има единствено желание за промяна чрез връщане на централно място на ценностите на труда, семейството и сигурността”, изтъкна Салвини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа