Автобус с деца катастрофира на "Тракия" до Стара Загора, има ранени (Обновена)

Снимка: Лилия Делирадева

Сръбски автобус катастрофира на магистрала "Тракия" до Стара Загора в посока София. Има пострадали, по първоначална информация около 10 човека.

Предполага се, че шофьорът най-вероятно е заспал. Пътуващите са предимно деца. Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени.

По информация на МВР катастрофата е станала около 20:10 ч. на 216 км. от магистралата, като минути преди това в района е имало проливен дъжд. 

Очевидец в пътуваща зад автобуса кола разказа пред сайта "BG-voice", че е видял превозното средство да излиза от платното преди да се обърне. Веднага след инцидента той се е обадил на телефон 112. Две линейки са дошли на мястото и в момента помагат на пострадалите. Засега няма данни за жертви.

Някои от очевидците на катастрофата сами са решили да извозват ранените със собствените си автомобили към близките болници.

Снимки: Лилия Делирадева

Всички ранени, които са откарани към болница, са били в съзнание, по данни на очевидеца Теодор, който е помагал за изваждането на пострадалите и натоварването им в линейките. По Нова ТВ той потвърди, че не е видял или чул да има загинали сред пътниците. Имало дете и двама възрастни, които обаче били във видимо по-тежко състояние.

"Не пожелавам на никого да вижда подобна гледка - плачещи деца, целите в кръв", сподели още Теодор. И допълни, че чул една от ръководителките на детската група да казва, че в автобуса са пътували 48 души. Жената разказала още, че не е имало коли, които да са попречили на движението на автобуса и той сам се е преобърнал в канавката.

В старозагорската болница екипите очакват 10 деца, съобщиха от УМБАЛ "Стоян Киркович" по Bulgaria ON AIR.

Децата са пътували от Несебър. Те са част от фолклорния ансамбул JU-LIRA. Повечето са от Батайница, което е предградие на Белград в Сърбия, съобщава "BG-voice".

С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „Нова Загора“ до пътен възел „Стара Загора“.

Има и обходен маршрут: Нова Загора – Стара  Загора; Околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България