Без ДДС за български плодове и зеленчуци Млякото също ще се облага с нулева ставка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 август 2019

Задържаха мъжа, който изкърти ограничители по „Граф Игнатиев“

Борис Джонсън изтегля британските представители от срещите на ЕС

Расте делът на старите коли 42,7% от автомобилите са над 20-годишни

40 питбулa, тренирани за боеве, се отглеждат в общинския приют на Пловдив

Ковачки, Русия и Китай в битка за АЕЦ „Белене” (обзор) Седем кандидати искат да строят втора атомна

Дават на инвалиди пари за асансьор

Пожар избухна в ресторант в Павел Баня (ВИДЕО)

Министър Петков: Над 55 млн. лв. са предвидени за нови социални услуги за деца и семейства

Депутати учат чужди езици за 115 000 лв.

ЕК: Гърция да се придържа към реформите

Майк Помпео: „Ислямска държава“ отново набира сила в някои райони на Сирия

Обновяват 6 км улици в София заради метрото Строят буферни паркинги за 700 коли

Мъжът на Преслава спря фотосесията й, хвърли я в басейн (ВИДЕО)

Агрион пусна в продажба нови парцели земя в цялата страна

Компанията предлага разсрочено плащане за три години напред без допълнително оскъпяване

Българската компания за управление на поземлени активи  „Агрион” организира нова вълна продажби на земя в цялата страна, съобщиха от дружеството. На сайта agrion.bg вече са обновени предложенията.  Компанията продава близо 2000 пакета с поземлени имоти.

В момента на пазара на земя са активни средните и по-малки производители, които купуват парцели с цел разширяване на дейността, както и хора, които искат да вложат средства с цел допълнителна доходност, коментираха експерти в бранша. Именно към тях са насочили продажбите и от „Агрион”. „Смятаме, че предложените пакети земя ще дадат възможност на фермери, земеделци и обикновени хора с желание да инвестират в добра земя, на наистина добра цена. Вярваме, че всяка земя трябва да намери своя най-точен стопанин, така че да носи доходи както на собственика, така и да се обработва и да генерира добавена стойност”, коментираха от дружеството. За последните три години българската фирма откри офиси в цялата страна и се наложи като едно от най-динамично развиващите се дружества в сектора.

„Агрион” предлага и безлихвеното разсрочено плащане за три години напред. Това е добра възможност за онези фермери, които не могат да си позволят да извадят по-крупни суми за покупката на съседни на техните имоти. Така те изплащат покупката на желаните ниви в определен период по удобен начин, който не нарушава финансовото им планиране.  Заради ниските изкупни цени на продукцията и повишаващите се производствени разходи все повече земеделци и арендатори търсят по-гъвкави схеми за плащане на желаната земя.

От друга страна тези парцели могат да открият и нови инвестиционни възможности и са атрактивни за хора, които тепърва се интересуват от покупката на земя. Според данните на „Агрион” има интерес към инвестиции в земя от българи живеещи зад граница или такива с високи доходи, които през годините са спестили средства и сега търсят начин да ги инвестират. Искаме да дадем възможност на повече хора да печелят от развитието на селското стопанство и от притежаването и обработката на земеделска земя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.