Адвокат Димитър Марковски: Уточнени са три дати, на които Десислава Иванчева се е срещала с Петко Дюлгеров

Уточнени са три дати, на които Десислава Иванчева се е срещала с Петко Дюлгеров. Това каза пред медиите Димитър Марковски, адвокатът представляващ кмета на "Младост" Десислава Иванчева, след като беше извикан в Националното следствие, за да бъдат прецизирани обвиненията на Иванчева за корупция.

Кметът на "Младост", нейният заместник Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция за корупция и им бяха повдигнати обвинения за подкуп миналата седмица.

Димитър Марковски каза, че в разговорите с Иванчева тя му е казала, че въобще не е присъствала на посочените места на съответните дати. И допълни, че са изискани записите от видеокамери, за да се проверят твърденията на бизнесмена Александър Ваклин за тези срещи, нещо, което прокуратурата не е проверила.

Иванчева е казала, че срещите й с Дюлгеров са били служебни, заради уточнения, свързани с работата на Дюлгеров като бивш кмет на района.

По думите на Марковски освен твърденията на бизнесмена Александър Ваклин за тези срещи няма други доказателства. Прокуратурата е записала в новите обвинения, че първоначално Десислава Иванчева, чрез посредници, е поискала сумата от 250 000 евро, след това е поискала 500 000 евро, а накрая са открити 70 000 евро в колата, която е управлявала при задържането й, обясни Марковски.

Адвокатът каза още, че съдържанието на доказателствата дотук нямат нищо общо с обвинението на прокуратурата, че Иванчева чрез посредника Дюлгеров е отправяла определени искания за парични суми, за да прави или не прави нещо по служба.

Димитър Марковски допълни, че не са му показани нови доказателства по случая и че не е виждал материали от използвани СРС-та.

Коментари

Задължително поле