Азар: „Златната топка“ е за Меси и Роналдо

Световното първенство в Германия през 2006-а излъчи и носител на „Златната топка“ – Фабио Канаваро, капитанът на шампиона Италия. Но от 2008-а насам най-голямата индивидуална награда във футбола неизменно се връчва на Кристиано Роналдо или Лионел Меси, въпреки че единствено аржентинецът игра финал през 2014-а. Тази година Роналдо спечели Шампионската лига с „Реал“ (Мадрид), а Меси и „Барселона“ триумфираха в испанското първенство.

„Пак ще е някой от тях, явно някъде пише, че трябва да са те – заяви Еден Азар, звездата на Белгия. – Помня една година Франк Рибери спечели всичко и пак не му я дадоха.“

Крилото на „червените дяволи“ пък бе обявен за най-добрия дрибльор на световни първенства от 1966-а насам, откакто се води статистика по този показател. В четвъртфинала срещу Бразилия Азар е направил десет дрибъла със стопроцентова успеваемост. 27-годишният играч е бил спрян с фаул седем пъти, но в някой от случаите дори нарушенията не са помогнали на съперниците да прекъснат атаката.

Азар има 22 успешно преодоляни противници на мондиала досега, което го поставя наред с Неймар, Мбапе, Меси и Иско. Белгиецът обаче има най-голяма успеваемост от всички – 73,33%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят