Заразените от коронавируса в Италия са 888 души, починалите са над 20

Макс Верстапен се пробва във виртуална кола

47 нови смъртни случая на заразени с новия коронавирус в Китай и 3 смъртни случая в Южна Корея

Диляна Попова сваля дрехите в „Останалото е пепел“

Втори случаи на заразен с коронавирус в САЩ

С какво ЕС обмисля да замени думата “психиатър”?

Двама души загинаха при инцидент на пътя Бургас-Созопол

Досега няма потвърден случай на коронавирус у нас

Камерите на АПИ в населените места не следят за е-винетки и тол

Влак помете кола на жп прелез (СНИМКИ) При страшния удар е загинала водачката на автомобила

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 29 февруари 2020

Дневният хороскоп на Алена за събота, 29.02.2020

На 29 февруари 2020 да почерпят

Проф. Тодор Кантарджиев: Ситуацията с коронавируса не е толкова страшна, но никой не слуша

Премиерът е разговарял с Кириакос Мицотакис за ситуацията с мигрантите

Академичният дискусионен клуб към ГЕРБ–Велико Търново проведе първа за годината работна среща

Първо за годината заседание проведоха членове на Академичният дискусионен клуб към ГЕРБ – Велико Търново. Участие в работната среща, провела се в понеделник вечер, взеха народният представител и член на Парламентарната комисия по образование и наука Станислава Стоянова, областният управител проф. Любомира Попова, Пенка Игнатова – директор на образователната дирекция в Община В. Търново, председателят на групата на ГЕРБ във ВТОбС и докторант на НВУ Деян Хаджийски и др.

искусионният клуб е гражданска организация на колегиална основа и бе създаден преди близо 10 години, за да обедини представители на висшето образование, които симпатизират на идеите на ГЕРБ. Участващите в него преподаватели, студенти, докторанти имат за цел да работят в тясно сътрудничество с местната структура на най-голямата партия и с народните представители, за да предлагат обратна връзка и креативни виждания в сферата на образованието.

Сега клубът се разширява, като в него вече участват също и представители на началното и средно образование. На работната среща присъстваха училищни директори от региона, а също и представители на великотърновското Сдружение на младите учители.

Участниците в срещата обсъдиха някои влезли наскоро нормативни промени, както и новостите в Закона за висшето образование, които тази седмица предстои да бъдат предложени за гласуване в Народното събрание.

Необходимостта от постигането на баланс между образованието и реалните нужди на пазара на труда, бе сред най-обсъжданите въпроси. Една от приоритетните за страната ни професии, например, е учителската, тъй като все още се отчита тенденция за застаряване на кадрите, единодушни бяха присъствалите на срещата. Те се обединиха и около мнението, че още усилия трябва да бъдат насочени към ранното кариерното ориентиране на учениците.

Депутатът Станислава Стоянова декларира пред своите съмишленици готовност да посрещне в Народното събрание нови ученически групи от региона. По нейна покана вече са организирани десетки такива посещения.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.