На 19 февруари 2019 да почерпят

Възход на крайнодесните на изборите за ЕП (обзор) Десницата и левицата остават първи сили, сочи проучване на Европарламента

Над 1000 души почетоха паметта на убития Валери Дъбов в Кюстендил

Борисов измъква ГЕРБ от капана, който сами си заложиха Преференциите остават 5% за избори за ЕП и 7% за парламентарни избори

Инспектираща група от Руската федерация е на посещение у нас

Бързите кредити намаляха с 11% Хората се обръщат за финансиране към банките

Александър Симов: БСП няма да сключва предизборна коалиция с АБВ

Търсят още над 300 тол полицаи Средната заплата за длъжността е между 1100 и 1300 лв

Шефовете нямат право да глобяват работници при нарушаване на трудовата дисциплина

Ексдепутатът от ДПС Хасан Хаджихасан осъди прокуратурата за 10 800 лева Бившият народен представител бе съден и оправдан по дело за обществена поръчка в Благоевград

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 19 февруари 2019

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Пророческите слова на Апостола изискват отговор с дела, не с празни думи

19-годишният Алекс от Гольовците се предаде (обзор) Каракачанов: Кой възпита безнаказаност у убийците?

41-годишен катастрофира в дърво след преследване с полицията

Данъчните продават пушки Най-ниската цена е 290 лв.

Акрополът в Атина се оказа без нотариален акт

 

Най-известният архитектурен обект и визитна картичка на Гърция се оказа без собственик.

Бурен скандал разтресе южната ни съседка заради липса на нотариален акт върху Акропола. От небрежност на службите в Министерството на културата, които не са го декларирали в кадастралния регистър, символът на Гърция бе изправен пред гафа да бъде описан с „неизвестен собственик“.

Гърция, която до момента нямаше имотен регистър, и в момента прави такъв, вписва всички държавни и частни имоти, за които има съществуващи документи. По този начин стана ясно, че липсва нотариален акт за Акропола.

След избухналия скандал Министерството на културата предприе съответно регистриране като ex lege (по право) притежател и излезе със съобщение, в което обяснява въпросната небрежност.

„Както е известно гръцката държавна собственост върху паметниците, които представляват специално владение е в административните компетенции на Министерството на културата, в полза на гръцкия народ, на когото принадлежат завинаги”, се уточнява в съобщението.

Отбелязва се, че министерството е представило документи за неговите недвижими собствености, археологическите обекти и паметници, лишени от актове, на база археологическото законодателство. По този начин бе призната изключителната му компетенция да регистрира археологическите обекти в кадастъра. „По време на тази процедура бе повдигнат въпросът за липсата на нотариални актове за самите паметници, след като не бе ясен специалният режим, който ги урежда”, подчертават от Министерството на културата.

„В рамките на гореспоменатото, след като бе преодолян въпросът за липса на нотариален акт и за Акропола, Министерството предприе съответно регистриране като ex lege (по право) притежател” се казва в заявлението.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Щом няма нотариален акт бутай , какво чакаш ? Изпълнявай закона !

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.