Американският флот потвърди автентичността на три видеоклипа с НЛО (ВИДЕО)

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Искат нова дефиниция за понятието „автомобил“ Инициативата е на Jaguar

Министър Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности

Комплексни екипи ще изследват причините за тежките катастрофи 96% вина на шофьорите е само според първоначален оглед, каза шефката на агенцията за пътна безопасност

Ураганът „Умберто“ остави без ток 22 000 домакинства и предприятия без ток на Бермудите

Движението „5 звезди“ се присъединява към „Зелените“ в Европейския парламент

Майк Помпео: Няма да толерираме поведението на Иран

Томислав Дончев: Местните избори ще са оценка за свършеното през изминалите години

Десетки жертви при атентат с камион бомба в Афганистан

Какво е, когато играят “Челси” и “Милан”? Отговорът на радио Ереван

Редовната казарма – ах, този политмираж

Лечението на Стефан Данаилов продължава в санаториума на ВМА в Хисаря

Вижте как съвестен шофьор възхити социалните мрежи (СНИМКА)

Заплашената с нож готвачка в детска градина: Добре съм, оставам на работа

Акция по премахване на трошките във Варна

Акция за изоставени автомобили по морето в края на сезона. Над 400 стари коли вече са вдигнати с паяк от улиците на Варна и откарани на наказателен паркинг, тъй като пречат на паркирането на туристите и придават неприятен облик на Морската столица.

Тези автомобили се съхраняват на паркинга на общината. Те са били със стари номера или не са минали преглед повече от 2 години, съобщи Нова ТВ.

Подборът кой автомобил е стар и трябва да бъде премахнат е лесен – повечето са със спаднали гуми, а от багажниците им са поникнали цветя. Но процедурата е тромава.

„Има специалисти еколози, които установяват тези автомобили. Прави се справка за собственост, изпращаме писма и когато никой не се яви за автомобила, от поканите, които сме изпратили, ние залепваме стикер – предписание. С този стикер – предписание, 14 дни след залепването му, ние репатрираме автомобила”, каза директорът на Общински паркинги и синя зона към Община Варна Младен Иванов.

Цялата процедура отнема минимум месец, а понякога и много повече. Но еколозите не се отказват. „Най-малкото загрозяват, а и заемат паркоместа, които така или иначе не са много“, каза още Иванов.

След месеци борба, в края на лятото стотици изоставени коли вече са на наказателния паркинг. Собствениците им имат три месеца да си приберат – срещу такса за репатрирането. „От 22 до 27 лева плюс отговорното пазене на самия автомобил“, заяви Младен Иванов.

Престоя на паркинга за месец е 40 лева. „Ако не си потърсят автомобилите в срок от 3 месеца, ние ги предаваме на фирма за разкомплектоване“, добави директорът на Общински паркинги и синя зона към Община Варна.

Досега близо 300 шофьори сами са прибрали колите си, останалите отиват за скрап.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.