Албански суперавтомобил лети с 375 километра в час

Първият албански суперавтомобил – „Илириан ТиЕсЕкс“ (ILLYRIAN TSX), бе представен на изложението „Тредитех“ (ТREDITECH) в Торино, Италия, съобщи БТА по информация на агенция КосоваПрес. Цената на суперавтомобила ще бъде между 1,2 млн. евро и 1,7 млн. евро в зависимост от спецификациите.

"Шедьовърът е проектиран от същия дизайнер, който реализира Porsche 9RE, ефективна аеродинамика, динамично управление и перфектно маневриране", казва Кендрим Тачи, основател на „Арера аутомобили“ (Arrera Automobili).

В близко бъдеще суперколата "ILLYRIAN TSX" ще се присъедини към пазара на луксозни автомобили.  

Новият суперавтомобил „Илириън пюър спорт“ (Illyrian Pure Sport) ще има 6,2-литров двигател LT2 V8 с мощност 840 конски сили. Очаква се максималната скорост да достигне 375 километра в час.

Кендрим Тачи отдавна мечтае да създаде първия албански суперавтомобил и сега е успял да сбъдне мечтата си.

Illyrian Pure Sport ще бъде първият автомобил с международни стандарти, който ще се произвежда в Албания, а цената му ще варира между 1,2 млн. евро и 1,7 млн. евро - в зависимост от спецификациите.

Кендрим е от село Лапушник в община Дренас (Централно Косово). Той е емигрирал със семейството си в Италия и е живял там в продължение на 15 години.

Кендрим Тачи е фен на автомобилите още от дете. Въпреки предизвикателствата той успява да създаде автомобил, който сега се очаква да се конкурира с добре познати модели като „Ламборгини авентадор“ (Lamborghini Aventador) или „Ферари 812“ (Ferrari 812 Superfast), посочва КосоваПрес.

"Дядо ми ми каза да доведа тази работа докрай", разказва той в интервю за местните медии.

"Научих се на чест от моето албанско семейство, албанците имат голяма чест. Ние работим здраво с чест. По тази причина се върнах в Косово, тъй като можем да направим много добри неща", казва Кендрим Тачи.

Той е завършил италианско училище за промишлен дизайн, известно като eAD, въпреки че преди това има магистърска степен по стоматология. Участвал е в много големи проекти, като например за марките Ferrari и Lamborghini.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили