Алберт и Мария ръка за ръка на финала

Алберт Попов и елитът на българския ски спорт в последните години изпрати колежката си Мария Киркова, която сложи край на кариерата си с впечатляващ бенефис на пистата „Витошко лале“. Двамата стигнаха до финала на атрактивното състезание и завършиха заедно хванати за ръка. Отборът „Мария и приятели“ беше съставен от ветерани на ските, а за „Нова генерация“ освен Алберт караха младите надежди Камен Златков и Йоан Тодоров, Бояна Радева и Иван Главчев.

„Това е край, но и ново начало – заяви Киркова. - Оставам в спорта и ще се опитам да предам моя опит на следващите състезатели. Искрено желая да се представят доста по-добре от нивото, което аз успях да постигна. Никога няма да забравя как носих българския флаг на откриването на олимпийските игри в Сочи и 22-ото си място на световното първенство във Вал д'Изер.“

Стотици приятели и фенове, сред които сноубордист №1 у нас Радослав Янков, аплодираха последното каране на 33-годишната софиянка. Наградата за победител в състезанието връчи президентът на БФСки Цеко Минев, а от ски клуб „Юлен“ (Банско) също почетоха дългогодишната си състезателка. Изпълнителният директор на компанията Мая Христоскова връчи на Киркова пушен бут и й пожела скорошна сватба. Мария получи специален медал и от столичния кмет Йорданка Фандъкова и фондация „София – европейска столица на спорта“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт