АЛДЕ: Управленската коалиция на Борисов с крайни националисти подкопава европейските ценности в България

„Бъдещето на България не бива да бъде в ръцете на крайни националисти. Много съм загрижен, тъй като участието на Обединените патриоти в управлението поставя под въпрос ценностите, в които страната се е врекла при присъединяването си към Европейския съюз. Европа вече изпита какво се случва, когато ксенофобията и езикът на омразата спечелят, когато обществата се поляризират и разделят на етническа основа. Не бива да допускаме тази грешка отново.“

Това заявява лидерът на група АЛДЕ в Европейския парламент Ги Верхофщадт по повод скандала със снимка на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, на която отдава нацистки поздрав.

Обединените патриоти – крайно дясна политическа партия, член на правителството на Бойко Борисов, шокира общественото мнение. Въпреки че висшият служител си подаде оставката, българското правителство минимализира инцидента, посочват от АЛДЕ.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ с лидера на АЛДЕ Ги Ферхофщадт
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ с лидера на АЛДЕ Ги Ферхофщадт

„Министър – председателят на България Бойко Борисов, а заедно с него и семейството на ЕНП, носят отговорност за бъдещето на България, както и за успешното провеждане на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

Министър – председателят Борисов трябва са преоцени коалиционните си взаимоотношения и да покаже, че ще има нулева толерантност към крайни и националистически прояви на членове на правителство.

Семейство на АЛДЕ ще наблюдава действията и политиките на това правителство много отблизо“, заявява лидерът на АЛДЕ Ги Верхофщадт.

 

Очаквайте по-късно днес интервю за „Труд“ на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. На снимката се вижда психопата ферхофстад дет белгията си щеше да разцепи и го изгониха в еп да осира другите.
    Такива говеда като дойдат у нас трябва да им се дава сено и руска газ.

  2. КОГАТО ТЕ ОТСВИРЯТ ОТ ВЛАСТА И ВЕЧЕ НЕ ВИЖДАШ КАК ДА СЕ ВЪРНЕШ В НЕЯ , КАКВО ТИ ОСТАВА ?.ОСТАВА ТИ ДА ОВОНИШ ЕВРОПЕЙСКИЯ НЕБОСВОД , ДА ОМАСКАРИШ СТРАНАТА , НА КОЯТО ТИ НЕ СЕ ЧУВСТВАШ , ЧЕ ПРИНАДЛЕЖИШ ИСТИНСКИ.И ДА СЕ ПРАВИШ НА ИСТИНСКИ ПАТРИОТ !.ПАТРИОТ , НО ЛЪЖЕПАТРИОТ

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.